Výjezd na Moravu přinesl ženám pouze bod (4. a 5.5.2024)

| Přečteno 87x

První květnový víkend 4.-5.5.2024 vyrazily ženy DHC Plzeň na výpravu na Moravu, kde odehrály hned dvě utkání – v sobotu ve Zlíně a v neděli v Porubě.

Start utkání se Zlínem nevypadal příliš slibně (4:0) a Plzeňanky musely celý poločas dotahovat manko. Pár sekund před koncem ho smazala Sára Mancellari a do druhého poločasu se vstupovalo zase od nuly (12:12). Tento vstup zaznamenala lépe Plzeň (17:18), ale netrvalo dlouho a domácí si brali vedení zpět 22:19. Rozhodovalo se tak až v posledních minutách, kdy se Zlín nedokázal prosadit a dovolil plzeňskému celku snížit a v poslední sekundě nakonec rukou Terezy Panošková i srovnat na konečných 27:27.

I druhé utkání v Porubě začalo lépe pro domácí (6:3), ale ženy Plzně nedovolily soupeři více odskočit a i když na zvrat síly nenašly, v poločase ztrácely pouze dvě branky 13:11. Ani druhá půle pro plzeňská děvčata nezačala nejlépe a ve čtyřicáté páté minutě ztrácela už šest branek 23:17. Poté navíc přišla diskvalifikace naší nelepší střelkyně Simony Schreibmeierové a naděje na zvrat se podstatně ztenčily. Plzeňanky ale ukázaly skvělou týmovou hru a i přes další diskvalifikaci, tentokrát kapitánky Lindy Galuškové, dokázaly dvě minuty před koncem snížit na 26:25. Bohužel jinou branku již nevstřelily. Poruba ještě jednou brankou stvrdila své vítěztví 27:25 a Plzeň jela domů pouze s bodem ze sobotní remízy se Zlínem.

Hodnocení trenéra Richarda Řezáče:

“Odehráli jsme zápasy na hranici našich možností. Děvčata v obou utkáních bojovala do poslední chvíle a vybojovala alespoň bod. Víkend byl náročný, ale teď je čas zregenerovat a připravit se na další zápas.”

Zápasy už mají děvčata na programu pouze dva a oba odehrají doma. Ve středu 8.5. v tradičních 17:00 nastoupí proti Olomouci a v sobotu 11.5. v 17:30 proti Porubě. Po sobotním zápase bude pro všechny fanoušky připraveno občerstvení na domečku, tak se stavte v hojném počtu!

Hrály:

Schreibmeierová, Mancellari S., Drozdová, Panošková, Galušková L., Lásková, Tomanová, Melicharová, Galušková D., Benešová, Fenclová

Chytala: Vrbková