MINI Růžová na Šulcáku bronzová! (4.-6.5.2024)

| Přečteno 164x

První květnový víkend jsme na domácí půdě pořádali již 31. ročník nejznámějšího republikového turnaje – Memoriálu Karla Šulce, na které nechyběl ani tým mini – DHC Plzeň růžová.

V naší kategorii nastoupilo celkem 22 týmů a my změřili sílí s 10 z nich.

V základní skupině jsme narazili na šest soupeřů: Strakonice (13:8), Kynžvart (18:1o), Ústí nad Labem (12:10), Sokol Kobylisy (13:5), Slavia Praha II (22:0), Písek A (19:9). Skvělá kolektivní hra, kdy se všechny hráčky prosadili na branku, doplňovaly nedostatky spoluhráček a zastupovaly se v obraně, nás dovedla k prvnímu místu ve skupině a postupu do finálové šestky. V základní skupině se bojovnost, týmovost a sebeobětavost ukázala a vyplatila především v utkání s Ústím, kde jsme dlouho tahali za kratší konec pomyslného provazu.

Ve finálové skupině nás čekala další čtyři utkání: Písek B (14:9), Milevsko (5:10), Slavia Praha (5:6) a Malacky (13:9). Všechna utkání nás donutila si sáhnout na dno svých sil, ale píle, pevná vůle a odhodláni získat na domácím turnaji medaili nás i přes nevyvedený zápas s Milevskem a smolnou prohrou se Slavií dotlačila k rozhodujícímu vítězství, kterým jsme skvěle zakončili celý turnaj a jako sladkou tečku si zajistili bronzové medaile.

Pochvalu zaslouží opravdu každá jediná hráčka týmu. Všechny více než splnily své role na hřišti a soupeř si povětšinou nevěděl rady s tím, koho zrovna bránit. Nejenže děvčata bravůrně zvládla svých deset utkání, k tomu také doplňovala tým mladších žaček DHC C, kde nastoupila hned v osmi utkáních a skvěle se poprala s většími soupeři i míčem a posbírala spoustu cenných zkušeností. Navíc i v této kategorii dokázala vyprodukovat spoustu zajímavých společných i individuálních akcí.

Individuálně:

Šafi přispěla hned několika cennými brankami z křídla. Terezka si i přes to, že odehrála jeden den konečně také přispěla důležitými brankami z křídla. Kája Chovanová (vyhlášena nejlepší hráčkou turnaje) byla jedním z tahounů především střelbou z dálky, ke které přidala několik vypíchnutých míčů. Kája Fryčková se nezalekla větších soupeřů a ukázala dravost i ve vypjatých utkáních, kde vstřelila několik důležitých a rozhodujících gólů. Hodlík i s nejmenšími herními zkušenostmi skvěle zvládla roli psa obranáře a znepříjemnila soupeřům průniky naší obranou. Klaudi se výborně vyrovnala s pro ni nezvyklým postem pivot odkud byla stoprocentní. Lili předvedla neuvěřitelné nasazení a sebeobětování v obraně i v útoku a i ona se brankami podílela na všech vítězstvích. Zajda (vyhlášena nejlepší hráčkou týmu) skvělou kličkou a pohybem na hřišti vytvořila spoustu brankových příležitostí nejen pro sebe, ale i pivoty a spojky. Ziki byla rozhodujícím článkem naší obrany a v okamžicích, kdy se nedařilo ostatním spoluhráčkám to dokázala brát na sebe i v útoku, kde ukázala zajímavé akce i góly. Pavíza nejvíce herních minut strávila v brance a svými neuvěřitelnými zákroky přispívala k výhrám v jednotlivých zápasech, ale i k udržení naděje a odhodláni, když se zrovna nedařilo. Víko – benjamínek týmu, se odvážně postavila do branky proti o dva roky starším hráčkám, nebála se házet míče dopředu a na hřišti poctivě odbránila každého soupeře a perfektně vystihla okamžiky, kdy má běžet do trháku.

Na závěr holkám ještě jednou velká gratulace a jedno velké díky všem fanouškům nejen za neúnavné a hlasité fandění, ale i za pomoc s organizací celého turnaje!

Hrály:

Viktorie Brůhová, Tereza Čelustková, Karolína Fryčková, Barbora Hodlová, Karolína Chovanová, Klaudie Indráková, Barbora Anna Pavízová, Lilian Troníčková, Viktorie Uhlářová, Nina Zajíčková, Nikol Zikmundovská

Chytaly: Hodlová, Pavízová, Uhlářová