2. liga mladších dorostenek: DHC PLZEŇ 25:24 HC Hvězda Cheb (27.4.2024)

| Přečteno 88x

V sobotu 27.4. okolo oběda odehrálo béčko mladšího dorostu svoje poslední domácí utkání této sezony proti Chebu.

Celkově se nám utkání vůbec nepovedlo. Od začátku byl zápas velmi vyrovnaný. Převážné jsme my byli ten tým, co pořád dotahoval 1-2 brankový náskok soupeře. Dělali jsme velké množství technických chyb a měli špatnou koncovku. V obraně jsme nebyli vůbec důrazní a prohrávali jsme jeden osobní souboj za druhým. Vypadalo to, jako kdyby si holky myslely, že půjde vše samo. Nebyla tam žádná chuť ani žádné nasazení, a proto jsme také v poločase prohrávali 11:12.
V šatně jsme se převážně snažili holky povzbudit a dostat je do zápasu. Bohužel jsme našim výkonem navázali na žalostný první poločas. Když už jsme byli schopni srovnat stav utkání, tak zase přišly nepřesnosti, jak v obraně, tak v útoku a Cheb dokázal vždy odskočit na rozdíl 1-2 gólů. A takto pořád dokola. V posledních dvou minutách jsme srovnali stav zápasu a přišel na řadu oddechový čas, ve kterém jsme si řekli, co přesně chceme hrát. Bohužel se nám to nepovedlo a tři vteřiny před koncem byl stav pořád 24:24. Při posledním 9-metrovým rozehrání vstřelila Aži krásný gól z 11 metrů a poslala nás do konečného vedení 25:24.

Hodnocení trenéra Martina Cvikla:

“Zápas určitě nejde hodnotit pozitivně a kdo zápas viděl, určitě mi dá za pravdu. Přišlo mi, že holky byly bez chuti a myslely si že to půjde samo. Obrovské množství nepřesností nás strašně sráželo. Doufám, že poslední zápas v Budějovicích si spravíme chuť.”
V Českých Budějovicích nastoupí béčko mladšího dorostu již tuto sobotu 4.5. v 15:00. Prvoligové dorostenecké celku vyráží jen o kousíček blíže – do Jindřichova Hradce, kde nastoupí postupně v 10:30 a ve 12:30.

Hrály:

Dlesková 2/1, Svatoňová 2, Šollarová, Dostalová 5, Egermajerová 4, Samcová, Hanzlíková 5/2, Budková A. 2, Poskočilová, Vaníková 1

Chytaly: Kaucká, Nikodemová