Turnaj výběrů dívek (1. 5. 2024 Lokomotiva Plzeň)

| Přečteno 145x

Ve středu 1. 5. 2024 uspořádal Plzeňský krajský svaz házené turnaj výběrů dívek.

Trenéři výběru dívek využili domácího pořadatelství a postavili do turnaje dva výběry.

Plzeňský kraj červená

V tomto výběru bylo více hráček ročník 2010. To bylo znát hlavně v prvním utkání proti druhému týmu Plzeňského kraje. Holky hrály se zbytečným respektem a tomu odpovídal i závěrečný výsledek 16 : 25.

Druhý zápas proti Jihočeskému kraji to bylo o hodně vyrovnanější a ve druhé půli náš tým dokonce vedl. Bohužel v koncovce měly více štěstí Jihočešky a radovaly se z vítězství 16 : 15.

Třetí zápas proti Karlovarskému kraji byl konečně se šťastným koncem 19 : 18.

V závěrečném utkání proti Praze už se bohužel naplno projevila únava z celého dne. Některé hráčky byly vyloženě pasivní a nechtělo se jim na branku. V obraně to také nijak zvlášť nefungovalo. Praha zvítězila 19 : 11.

Celkově:

Týmový výkon byl ve všech zápas bohužel bohatý na ztracené míče. Také v obraně byla mnohdy znát menší herní zkušenost hráček.

Velmi dobrý výkon předvedly obě brankařky.  V poli se nejvíce dařilo Naty Dleskové a Limbě.

Pozitivně hodnotíme, že do střelecké listiny se zapsaly všechny hráčky.

Hrály: Denkócy 4, Dlesková 11, Haberová 1, Holatová 3, Hřebejková 2, Limberská 7, Pluhařová 6, Poláčková 6, Sedláčková 8, Vodrážková 5, Čardová 8

Chytaly: Průšová, Sýkorová

Plzeňský kraj černá

Černý tým odehrál v úvodu turnaje dvě pro ně poměrně jednoduchá utkání. Nejprve porazil červený tým 25 : 16 a vzápětí si podobně poradil i s Karlovarským krajem 28 : 14.

Třetí zápas proti Jihočeskému výběru už se tolik nedařilo. Rychle jsme vedli 3 : 0, pak se Jihočešky vzpamatovaly a začaly dotahovat. Ve druhé půli jsme opět odskočily na 13 : 10. Pak jsme ale po sérii ztracených míčů a neproměněných šancí pustily soupeřky do třígólového náskoku 15 : 18 a 16 : 19. Závěr jsme ale zvládly fantasticky a pár vteřin před koncem Lúca srovnala na 19 : 19.

V posledním zápase proti Praze už jsme ale stejnou chybu neudělaly. Ve druhé půli jsme odskočili na pětigólový rozdíl a utkání si pohlídali (vyhráli jsme 19 : 15).

Celkově:

Dařilo se všem spojkám (Lúca, Róza, Vendy a Líza), hezky hrála i Hanka, která více šancí připravila než zakončila. Také v tomhle týmu výborně zachytaly obě brankářky a také zde se prosadily všechny hráčky. K vidění už byla řada pěkných věcí, na druhou stranu turnaj ukázal i slabiny, na kterých musíme pracovat.

Hrály: Čelovská 2, Červená 14, Egermajerová 5, Kovářová 8, Křížková 6, Ládová 3, Poskočilová 7, Rittichová 29, Samcová 10, Sojáková 2, Výborná 5

Konečné pořadí turnaje:

  1. Plzeňský kraj černá
  2. Jihočeský kraj
  3. Praha
  4. Plzeňský kraj červená
  5. Karlovarský kraj