2. liga mladších dorostenek: Házená Mělník 36:41 DHC PLZEŇ (21.4.2024)

| Přečteno 133x

V neděli 21.4.2024 v dopoledních hodinách vyrazila výprava mladších dorostenek k dalšímu utkání 2. ligy do Mělníku.

Hned na začátku holky zarazily nepříznivé podmínky mělnické haly (dusno, vedro, nepříjemý povrch a velmi přelepený míč), od čehož se odvíjel i počáteční průběh utkání, který až do patnácté minuty řídili domácí. “Chyběla nám koncentrace v obraně a když už jsme nějaký míč získali, hned jsme ho zase ztratily,” konstatovaly po utkání samy hráčky Plzně. Z úvodního zaražení se pak oklepaly a začaly se více koncentrovat hlavně na hru v útoku. Proměnily několik střel z dálky a z pivota a v poločase držely vedení 19:22.

Úvod druhé půle se Plzni naštěstí povedl lépe a po deseti minutách odskočily na příjemných 26:32. “Začaly se nám dařit rychlé útoky a konečně jsme se odprostily od nepříznivých podmínek haly a začaly hrát týmově a s chutí,” přidala děvčata k pozápasovému hodnocení. V samotném závěru si hráčky Plzně dokonce vybudovaly až osmibrankové vedení 30:38, které ale i s chutí hrát rychle ztratily a nakonec z toho bylo vítězství 36:41.

”Do zápasu jsme nastoupily v módu, že to půjde samo. Nechaly jsme se zbytečně rozhodit pro nás nezvyklými herními podmínkami a hrály individuální házenou. Z toho plynulo přehnané množství technických chyb a nekoncentrovanost v obraně, kde jsme si napomáhaly a nechaly se několikrát zbytečně vyloučit. Když se nám podařilo to změnit a začít hrát naši hru, byly jsme jednoznačně lepším týmem na hřišti. Z tohoto zápasu si odnášíme hodně a do následujícího utkání proti Chebu se pokusíme zlepšit,” shodl se nakonec tým.

S Chebem Plzeňanky nastoupí v sobotu 27.4. v 11:00 naposledy na domácí palubovce, tak je přijďte podpořit a nakopnout je k lepšímu výkonu. V sobotu doma nastoupí i naše prvoligové celky. Áčko mladšího dorostu vyzve ve 13:00 k poslednímu domácímu utkání sezóny Kynžvart a se stejným soupeřem se v 15:00 naposledy před domácím publikem ukážou i starší dorostenky, které stále bojují o medaile a budou potřebovat každý hlas podpory.

Hrály:

Hanzlíková 5, Budková K. 8, Dlesková, Svatoňová 7, Dostalová 3, Sedláčková 4/1, Samcová 2, Budková A. 9, Vaníková 3

Chytala: Sýkorová