Přípravný turnaj mladších žaček (Slavia Praha 20.4.2024)

| Přečteno 150x

V sobotu jsme odcestovali na výborně obsazený turnaj do Prahy. Ve velmi silné konkurenci bylo naším cílem vyzkoušet některé nové věci a především předvést bez jakéhokoliv tlaku na výsledek co nejlepší výkony.

V prvním utkání proti Slavii VŠ Plzeň se nám vůbec nevydařil začátek a soupeře jsme pustili rychle do vedení 5:0. Pak se však holky uklidnily a začaly konečně předvádět lepší výkon. Do poločasu se nám podařilo skóre stáhnout na rozdíl jedné branky a i druhý poločas byl vyrovnaný. V závěru však byl šťastnější soupeř (11:12).

Druhý zápas s Pískem byl naším nejméně povedeným. Opět nám utekl začátek, což se proti takto silnému soupeři ukázalo rozhodující. I když jsme v některých částech byli vyrovnaným soupeřem, tak soupeř poměrně výrazně zvítězil (14:23).

Jako přes kopírák začal i třetí zápas proti Kobylisům. Tentokrát jsme však po nepovedeném začátku dokázali zapnout a zápas nakonec jasně otočit (19:13).

Další utkání proti Strakonicím bylo určitě naše nejlepší na turnaji. Po většinu zápasu se nám dařilo bránit nejlepší hráčku soupeře a držet si mírný náskok. V závěru jsme však udělali několik zbytečných chyb a těsně před koncem dovolili soupeři vyrovnat (14:14).

V posledním zápasu proti Slavii Praha už se trochu projevil úbytek sil, což bylo patrné hlavně v útoku, kdy za druhý poločas jsme dali jen 3 branky (10:17).

Celkově turnaj splnil to, s čím jsme na něj jeli. Všechny hráčky dostaly velký prostor na hřišti, a i když se někdy výsledkově tolik nedařilo, tak se s tím holky dokázaly psychicky srovnat o mnoho lépe, než na předchozích turnajích. Výkony určitě mohly být lepší, ale je třeba respektovat nejen to, že jsme nebyli v úplně kompletním složení, ale především i úroveň soupeřů, kdy se jedná vůbec o ty nejsilnější, s jakými se v této kategorii můžeme potkat.

Hrály: Duchková 4 střely / 3 branky, Kampfová 9/5, Kurešová 11/5, Michalidesová 9/6, Mojsza 7/3, Pivoňková 9/7, Potokii 11/5, Přerostová 12/7, Randová 17/3, Roubová 11/1, Sýkorová 16/10, Valentová 9/3

Chytaly: Duchková, Pivoňková