Plzeňská liga mladších žaček (DHC Plzeň 21.4.2024)

| Přečteno 150x

Po sobotním turnaji v Praze čekal na mladší žačky hned nedělní turnaj v domácím prostředí.

Áčko

Áčko bohužel tentokrát odehrálo pouze 2 utkání, jelikož HC Plzeň (nikoliv poprvé) odmítlo k poslednímu utkání nastoupit.

V prvním utkání proti béčku se holky jen velmi pomalu rozběhávaly během osobky (7:3). Ve druhém poločasu už pak byl rozdíl o něco větší (celkově 20:7).

Výborný výkon pak holky předvedly proti Slavii Plzeň. Ač se nám proti tomuto soupeři v poslední době příliš nedařilo, tak tentokrát jsme byli od počátku lepší. Již v osobce se nám podařilo vybojovat dvoubrankový náskok (9:7), který jsme pak ve hře především díky kvalitní obraně navýšili (20:14).

Hrály: Duchková, Kampfová 8, Kurešová 4, Markupová 5, Mašková 6, Michalidesová 4, Pivoňková 1, Přerostová 1, Randová 6, Sýkorová 2, Valentová 3

Chytaly: Duchková, Pivoňková

Béčko

Áčko se nejprve statečně pralo se zkušenějšími spoluhráčkami, za což bylo odměněno řadou pěkných branek.

Další dva zápasy pak byly ještě povedenější a jak s Tachovem (osobka 6:3, celkově 18:8), tak především s Chebem (osobka 9:11, celkově 20:17) holky zaslouženě zvítězily. Zejména zápas s Chebem hodně bolel, ale holky se nenechaly rozhodit některými tvrdšími zákroky a naopak v přesilovkách soupeře trestaly.

Poslední zápas proti Slavii už trochu chyběly síly, ale celkově se proti silnému soupeři nejednalo o špatný výkon (osobka 5:10, celkově 10:19).

Hrály: Bergerová 8, Chovanová 8, Dobiášová, Klementová, Lepší 1, Mojsza 16, Roubová 5, Rubášová 2, Strejcová, Šliková 4, Štolková 1, Zelená 10

Chytaly: Dobiášová