Přípravky 4+1 – DHC Plzeň (7. 4. 2024)

| Přečteno 110x

Jen den po krásném turnaji v plážové házené čekal hráčky ročník 2015 další turnaj.

Hrála se miniházená v kategorii přípravek a turnaj proběhl v naší hale.

Zúčastnilo se celkem 14 týmů.

DHC Plzeň A a DHC Plzeň B

Oba týmy startovaly ve skupině A a utkaly se postupně s těmito týmy Talent A, Rokycany A, VŠ Plzeň A, HC Hvězda Cheb. Samozřejmě nechybělo ani vzájemné derby, a také utkání proti týmu DHC Plzeň C, který byl tvořen z Žirafek.

Na turnaj dorazilo celkem 9 hráček, které střídavě hrály za svůj tým a nebo vypomáhaly v tom druhém. Nejtěžšími soupeři byly již tradičně týmy Talentu A a VŠ Plzeň A. Také Rokycany nám nic nedarovaly zadarmo a bylo potřeba o míče se poprat.

Holky prokázaly velké zlepšení  v přechodu do útoku. Všechny chtěly na branku a všechny také skórovaly. Stále zůstává ale problém návrat do obrany – hlavně obsazování hráčů (viď, Máco). Ne vždy také dobře odhadneme, jak máme stát od útočníka daleko, abychom úspěšně získaly míč. Velký herní pokrok hlavně v útoku byl vidět u Lucky, Mácy, Elišky a Anetky. Vysoký standard tradičně předvedly Viky a Linda. Dobře se rozehrály také Deniska a Sára. Více soustředěných momentů přibývá postupně i u Doly (ale tam si ještě na více gólů počkáme 🙂

Hrály:

Bouzková, Doláková, Görnerová, Kumpová, Müllerová, Slámová, Šebellová, Uhlářová V., Vildmanová

měli přihlášeny tři týmy.

Ve skupině A nastoupil tým DHC Plzeň C. Složený ze čtyř hráček ročníku 2016. Navíc se všechny den předtím zúčastnily plážovky. A tak byl pro ně tento turnaj velmi náročný. Tým samozřejmě vždy někdo doplnil z jiného DHC týmu. Přesto, že hráčkám docházely fyzické síly tak si s turnajem velmi dobře poradily a předvedly dobré výkony. Všem tedy zaslouží velká pochvala.

Hrály: Fialová, Kočišová, Přerostová, Tyllová

Ve skupině B nastoupily dva týmy – DHC Plzeň D a E – složené z hráček ročníků 2017-2018. Hrálo se 1×12 minut a soupeři nám byli VŠ Plzeň B, Rokycany B, Šťáhlavy, Kynžvart a Talent B.Bohužel nemocnost způsobila, že bylo holek na hru 10. V každém týmu jich bylo pouze 5, takže si musely vzájemně v týmech vypomáhat.

DHC PLZEŇ D

Dalším turnajem zase došlo k velkému zlepšení. Byla vidět krásná týmová hra. A obrovská chuť dávat góly. Každé z hráček se povedlo dát gól a postupně se i všechny vystřídaly v bráně.

Hrály:

Alexandr Vanesa, Bernardová Caroline, Kubrichtová Veronika, Pavelková Tereza, Šourková Andrea

DHC PLZEŇ E

I v tomto týmu se holky snažily dávat góly. Stále je vidět ještě dost nedostatků v obraně, ale budeme to trénovat a ono se to bude zlepšovat. Ale přesto se holkám povedlo vstřelit plno pěkných gólů. V bráně se také postupně všechny vystřídaly.

Nejvíce se holky těšily na vzájemné derby. Týmy jsme drobet promíchali, aby to byl vyrovnaný souboj. Bohužel v počtu 10 to bylo náročné. Poprvé si holky zahrály zápas bez střídání. Odpočívat se chodilo jen do brány.Ale všechny to zvládly.

Hrály:

Krpálková Eliška, Račáková Ema, Reisingerová Amálka, Stehlíková Klára, Votavová Marcela

Sportovní neděli většina holek společně zakončila na zápase Reprezentace žen proti Portugalsku.