Špunti na Písku! (6.4.2024)

| Přečteno 115x

V prosluněné až letní sobotě si tři týmy DHC vzrazily zahrát plážovou házenou. Pro některé novinka, pro některé druhá příležitost.

DHC Plzeň růžová, černá a Sluníčka

Na začátku jsme si v rychlosti řekli pravidla a hlavně to, že je to házená bez kontaktu. Další věcí na vysvětlení a pochopení bylo střídání po jedné obraně a útoku po celé délce hřiště. Tou nejdůležitější informací bylo, že parádičky jsou za dva góly, včetně odrazů ze dvou nohou.

Pak už to začalo, nešlo o výsledek, ale srandu, pohyb na sluníčku a vyzkoušet si něco nového. První zápas se zcela zcela ještě nedařilo odstranit dril z klasické házené a bylo to takové nebeachové. Po zápase jsme si zopakovali pravidla a hlavně řekli, že to má být sranda a celkově crazy a holky se zařídily podle svého.

Mezi zápasy začaly trénovat otočky z výskoku, střely mezi nohama, střely zadovkou a různá další vylepšená zakončení. Ty co zrovna nezkoušely tríčky se staly plážovými krtky zahrabávajícími své kámošky celé do písku. V areálu bylo také pěkné občerstvení, kde šlo pěkně mlsat a sednout si s rodiči a pokecat. Po zápasech také nebylo žádné hodnocení a doporučení na zlepšení jak je tomu normálně.

Holky si turnaj moc užily. Bylo to skvělé zpestření za krásného počasí, a třeba si nějakou tu parádičku přenesou i do klasické házené. Hra na písku vlastně velmi dobře splnila funkci přirozeného volného hraní a sportování v jednom, bez jakýchkoli pokynů, jen pro čistou zábavu a radost.

Hrály:

Růžová: Brůhová, Doláková, Görnerová, Klaudová, Kumpová, Vildmanová, Vrbová, Zikmundovská

Sluníčka: Čelustková, Fryčková, Indráková, Machová, Pavízová, Šebellová, Uhlářová V.

Červená: Bouzková, Cvilová, Fiřtová, Chovanová, Müllerová, Schejbalová, Slámová, Zajíčková

DHC Plzeň Žirafy

Po společné rozcvičce všech týmů a vysvětlení pravidel či specifických zakončeních plážové házené se pod vedením reprezentantek holky pustily do zápasů.

Celkem nás čekalo šest soupeřů, kdy po každém utkání následovaly shot-outy. Všechny hráčky si během turnaje zahrály jak v brance, tak v poli. Vyzkoušely si různá zakončení – z výskoku, s nějakou parádičkou nebo kotrmelcem či s otočkou.

Volný čas vyplnily společnými hrami nebo dobrou zmrzlinou, protože krásně svítilo sluníčko. Celý den se tak náramně vydařil a všichni si ho moc užili, včetně rodičů, kteří s námi jeli. Už se těšíme na další turnaj v plážové házené, která nám tak hezky zpestřila sezónu.

Hrály: Bernardová, Fialová, Kočišová, Pavelková, Přerostová, Tyllová