Plzeňská liga mladších žaček (Lázně Kynžvart 6. 4. 2024)

| Přečteno 149x

Krásný slunečný den strávily mladší žačky na dalším turnaji Plzeňské ligy v Kynžvartu.

Áčko

Áčko tentokrát odehrálo jen dva zápasy. V prvním proti Slavii VŠ se nám výborně dařilo v osobce a byla velká škoda, že rozdíl ve skóre nebyl ještě větší (8:5). Ve hře se sice soupeři podařilo rychle srovnat, ale až do 10. minuty byl zápas zcela vyrovnaný. Pak však soupeř pěti rychlými brankami během 3min zápas rozhodl (celkově 17:13).

Druhý zápas proti našemu béčku se holky příliš nenadřely v osobce a bez chuti bránit byly rády za výhru (12:5). Ve hře už byl výkon zejména v obraně lepší, ale v útoku holky často troskotaly na výborně chytající Nelče, která v tomto zápasu chytala za béčko (celkově 24:7).

Hrály: Markupová 5 branek, Mojsza 6, Potokii 4, Přerostová 3, Randová 2, Roubová, Rubášová 2, Rybová 6, Sýkorová 8, Štolková 1

Chytala: Pivoňková

Béčko

Béčko předvedlo v prvním zápasu velmi pěkný výkon proti Chebu. V osobce jsme byli téměř vyrovnaným soupeřem a nebýt několika nepozorností v obraně, byl by výsledek ještě lepší (5:8). Stejně tak i ve hře se holky se zkušenějším soupeřem praly více než statečně (celkově 14:22).

Druhé utkání se Slavií VŠ holky v osobce pozorně bránily a i díky výbornému výkonu Dobi v brance se mohly  radovat ze zcela nečekané výhry 6:4. Ve hře byla fyzická převaha soupeře více znát a zejména obrana soupeře byla hodně tvrdá, ale i tak holky předvedly velmi pěkný výkon (celkově 10:14).

Ve třetím utkání proti áčku holky odbojovaly osobku (5:12), ale ve hře už byl ve třetím těžkém utkání v krátkém sledu patrný úbytek sil, což se projevilo zejména v útoku (celkově 7:24).

Hrály: Bergerová 10, Dobiášová, Duchková 2, Klementová, Lepší, Mašková 4, Michalidesová 7, Strejcová, Urbanczyková 2, Zelená 4, Šliková 2

Chytaly: Dobiášová, Duchková