Žákovská liga – 5. kolo – 6. 4. 2024 (Bohunice)

| Přečteno 293x

Třetí a poslední z moravských výletů – tentokrát do Brna – přiřkl los 5. kola Žákovské ligy hráčkám DHC Plzeň. Tentokrát jsme jeli vlakem, a pak šalinou.

V prvním utkání jsme se střetli s domácím týmem Bohunic. Družstvo, které tentokrát nepatří k favoritům soutěže, nás trápilo skoro celý první poločas (14 : 8 pro nás). Ve druhé půli jsme se bohužel příliš nezlepšili (druhá půle skončila 8 : 7). Celkově jsme vyhráli 22 : 15. Mrzelo nás hlavně značné množství neproměněných střel.

Druhé utkání proti Zlínu A bylo soubojem o čelo tabulky. Od začátku bylo jasné, že půjde o rychlý zápas a tvrdý boj. Žádný z týmů se nedostal do více jak dvoubrankového vedení. My jsme se během poslední pětiminutovky několikrát dostali do vedení, ale Zlín vždy odpověděl. Minutu před koncem jsme dostali branku ze sedmičky a vzápětí, prostřednictvím Bety, rychle odpověděli. Bohužel poslední slovo měl Zlín. Pár vteřin před koncem jsme dostali gól, na který už jsme neměli čas odpovědět. A tak Zlín zvítězil 14 : 13.

Ve třetím zápase nás čekaly Kobylisy. První poločas jsme se do toho konečně trochu opřeli a odskočili na 15 : 4. Ve druhé půli jsme bohužel polevili, a tak ji Kobylisy odehrály s, pro ně přijatelným, výsledkem 10 : 5. Celkový výsledek 25 : 9 je pod naše možnosti (hned 22 šancí zůstalo neproměněných).

Poslední zápas nás čekalo Velké Meziříčí. Věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého – v prvním vzájemném utkání této sezóny soupeřky dlouho vedly a my jsme otočili až v závěru. Tady se také dlouho hrálo vyrovnaně. My jsme ale zvládli lépe koncovku první půle a odskočili na 15 : 8. Ve druhé půli jsme tentokrát nepolevili a udrželi tempo. Vyhráli jsme 29 : 15.

Celkově:

Bohužel i tentokrát odjíždíme zklamaní. Jsme rádi, že jsme vybojovali tři výhry, ale mrzí nás, že jsme nedokázali ubránit poslední vteřiny v zápase se Zlínem.

Hrály:

Dlesková 8, Egermajerová 13, Haberová 4, Hřebejková 5, Kaucká 2, Pluhařová 6, Poskočilová 3, Rittichová 15, Samcová 7, Sedláčková 1, Smutná, Vodrážková 8, Čardová 6, Červená 11

Chytaly: Kaucká, Sýkorová