Dorostenky na Prague Handball Cupu – áčko (29.3.-31.3.2024)

| Přečteno 109x

Po zajištěném titulu v lize mladších dorostenek jsme vyrazili sebevědomě za další výzvou na tradiční turnaj Prague Handball Cup, ve kterém tentorkát v naší kategorii bojovalo 71 týmů.

Turnaj začal v dobrém tempu, kdy se nám hned na začátek postavil do cesty dánský tým DHG Odense I, který hrál pohlednou rychlou házenou. My jsme ale nezaváhali a při střídáni dvou šestek, které jsme praktikovali téměř celý turnaj jsme udrželi celý zápas vysokou úroveň a připsali si první cenné vítězství (15:9).
Belgický HC Schotten II nasedl hned na začátku zápasu na kolotoč a slezl až po 30 minutách a skóre 36:5.
Slovenská ŠKP Bratislava v posledním zápase dne vzdorovala víc, holky z metropole Slovenska se snažily poctivě bránit a nedělat technické chyby a podaly celkem sympatický výkon. Na nás to ale nastačilo a zvítězili jsme 18:8.
V sobotu nás čekaly pouze 2 zápasy proti TSV Asperg (31:2) a 1. SC Bohumín (29:10), kde jsme si procvičili hlavně rychlý útok.
Skupinu jsme bez zaváhání vyhráli a těšili se na další pokračování turnaje.
V nadstavbové tříčlenné skupině jsme potkali  HSV 1956 Marienebrg a HK Slávia Sereď. Německý tým dokázal vyřadit náš druhý tým, tak jsme jim měli co vracet a po hezkém výkonu jsme zvítězili 20:6. Zápas se Seredí moc házenkářské krásy nepřinesl, nedokázali jsme se dostat do tempa a dělali jednoduché chyby v obraně. Přesto jsme dokázali zvítězit jasně 20:13. Bohužel jsme v tomto zápase přišli o Vodu, která si poranila koleno. Doufám, že to nebude nic vážného a brzy ji uvidíme zpět na hřišti.
V osmifinále jsme potkali francouzský tým E. Saone Mamirolle, který na nás vlítnul velmi sebevědomě. Naopak my jsme se těžce prosazovali v útoku a měli jsme velké problémy s proměňováním šancí. 7 minut před koncem jsme ztráceli 3 branky, ale holky ukázaly srdce. Dokázaly vyrovnat a v posledním útoku si vypracovat další tutovku, kterou jsme bohužel neproměnili a museli rozhodnout trháky. V těch holky udržely nervy a zvítězily 4:3.
Čtvrtfinálový soupeř HSG Stuttgart – Metzingen předváděl celý turnaj výborné výkony, takže jsem věděl, že nás čeká těžká práce. Od začátku jsme viděli vyrovnaný zápas, kde nepadalo moc gólů. Na holkách bylo vidět, že už jde o čtvrtý zápas během pár hodin a síly ubývají. Poločas skončil remízou 6:6. Bohužel dostala Anet přímou červenou kartu, takže jsme se celý druhý poločas museli obejít i bez druhé ostré levé spojky, na což trenér soupeře dobře zareagoval. Navíc jsme ani v tomto zápase nezlepšili úspěšnost střelby, takže se z postupu do semifinále radoval Stuttgart po výsledku 14:11.
Porážka se mně kousala těžko, holkám nemůžu vytknout z hlediska přístupu vůbec nic, ale asi všichni cítíme, že tento tým měl letos určitě na větší úspěch. Každopádně i porážky ke sportu patří a snad to bude jen další impuls k tomu, abysme se společně posunuli dál.

Hrály:

Bezdičková, Šantorová, Loskotová, Březinová, Burjasová, Stulíková, Špačková, Vopatová, Palečková, Růžková, Vaicová, Košková
Chytaly: Nyklesová, Chvátalová