Prague Handball Cup 2024 – minižačky B

| Přečteno 124x

Velikonoční čas patřící mládežnickému svátku házené jsme začínali v hale v Lužinách. Holky složené z ročníku 2014 a 2015 si šly turnaj hlavně užít, zabojovat, zamakat, zaradovat se z každého povedeného obranného nebo útočného okamžiku nebo i z případné vstřelené branky.

Páteček

DHC – HK Ivančice 2:18

První zápas jsme nastoupili proti Ivančicím, prvních 8 minut se nám dařilo držet obranu na velmi dobré úrovni a dostali jsme pouze jeden gól, ale bohužel jsme žádný nedali. Nemohli jsme se vůbec prosadit proti poměrně dosti zasunuté obraně hostů. V osmé minutě se bohužel soupeř dostal do tempa a začal nám sázet gól za gólem až na poločasových 0:6. Druhý poločas probíhal ve stejném obrázku. V útoku byl cítit velký respekt a obrana fyzicky nestačila na těžší a lépe pohybově vybavené soupeře. Sice jsme dali dva góly, ale celkový výsledek byl trochu nelichotivý 2:18. V zápase byla spoustu chyb, ale co mi nejvíce chybělo, byla větší bojovnost a zapálení, dát do toho maximum.

DHC – HC DAC Dunajská Streda II 16:13

K druhému zápas jsme se přesunuli do sportovního areálu na Braník, které je centrum zápasů pro ty nejmenší. Ve čtyřech halách spojené uličkou to bzučelo jako v úlu a lidí tam bylo snad ještě více, než včel při rojení. K zápasu jsme nastoupili proti Dunajské Strede II. Už při prvním pohledu se zdálo, že jde o soupeře srovnatelných fyzických parametrů. Zápas jsme nezačali špatně, ale vepředu se nám moc nedařilo a v šesté minutě jsme prohrávali již 1:5 a poločas končil se skóre 8:4. Na holkách ale už byl vidět určitý zápal, jiskra, kterou se podařilo ve druhém poločase rozfoukat do pořádného táboráku. V obraně začaly létat jiskry a v útoku jeden banán za druhým a ve 22. minutě bylo srovnáno na 10:10. V tento moment byly všechny holky v zápase ponořené úplně na maximum, makaly naplno a dalších 8 minut vyhrály 6:3. Celý zápas pak 16:13. Po zápase měly holky obrovskou radost a oči jim zářily štěstím a spokojeností. Díky moc rodičům, kteří je super povzbuzovali a dodávali jim sílu a odvahu. Z družstva bych vyzdvihl Lindu, která svojí energií, nebojácností táhla útočnou hru a dala neuvěřitelných 9 golů z 10 střel. Víc takových fičáků.

Sobota

DHC – Sokol Písek I 11:17

První sobotní zápas jsme začali proti Sokolu Písek I. Do zápasu jsme vstoupili trochu zabržděně a hned prohrávali o tři branky. Po pěti minutách jsme začali bránit a útočit živěji, dokázali jsme se soupeřem držet krok na poločasových 7:11. Bohužel v druhém poločase jsme začali nestíhat. Míč nám trochu překážel a nepříjemnou vysunutou obranu holky nedokázaly překonávat a ani si nepomohly žádným rychlým útokem. Do zápasu holky daly hodně sil a s výkonem a nasazením můžeme být, i přes prohru, spokojení, protože Písek byl opravdu těžký soupeř.

DHC – DHC Slavia Praha II 13:8

V dalším zápase jsme nastoupili proti Slávii Praha II, holky byly z oběda asi při chuti a Slávku si trochu daly jako dezert i s třešničkou. Po všech stránkách dobrý výkon. Proti stejně velkým a starým holkám se nám moc dařilo. Obrana byla odvážná s dobrou spoluprací, holky si výborně pomáhaly a byly opravdu nepříjemné. Vepředu si vystřelily asi všechny holky. Po prvním poločase jsme vedli 8:2 a na vlně jsme propluli i druhým poločasem s konečným výsledkem 13:8. Holky po výhře opět rozzářily halu spokojeným úsměvem a velkou radostí. Moc děkujeme za podporu všem DHC fandíkům, kteří vytvořili absolutně skvělý povzbuzující kotel. Kotel to byl opravdu velký, protože zrovna přijelo i družstvo z jiné haly na kukačku.

DHC – DHK Zora Olomouc 6:24

Ve třetím nedělním zápasu jsme šli na ZORU Olomouc (které nakonec obsadilo 4. příčku celkově), při prvním pohledu byly naše holky drobnější a mladší. První minuty, ale vypadaly velmi optimisticky, když po osmi minutách byl stav 4:6, bohužel zde jsme se zasekli. Zora nás začala v obraně fyzicky přejíždět a vepředu vytvořila neprostupnou celistvou zeď na 7 metrech. Nedařilo se nám prokličkovat a na kvalitnější a účinnější střelbu z dálky ještě úplně nemáme natrénováno a k rychlému útoku jsme nedostali příležitost. Zora nás sestřelila konečným výsledkem 6:24. Ale netřeba smutnit, zatím se učíme a to se nám vrátí v dalších letech.

Nedělní vyřazovák

DHC – Turnov 5:10

Do tohoto zápasu jsme šli, dle výsledků, s myšlenkou na vítězství. Ale již po nástupu bylo patrné, že to nebude lehké. Turnov byl o dost větší a celkově starší. První poločas jsme drželi docela krok, ale zatažená velká obrana nám dělala problém. Za obranou chytal poměrně velký brankář (kluk), který velmi dobře pokrýval horní polovinu branky. Díky dvěma šťastným gólům a skvělému výkonu Vrbky v bráně skončil poločas 4:4, ale výsledek trochu neodpovídal průběhu hry. Ve druhém poločase se bohužel naplno projevil rozdíl, během pěti minut jsme chytli 0:5 a přání postupu odešlo zhruba stejně rychle jako mé hlasivky.

Tato prohra pro nás znamenala konec turnaje. Chtěl bych poděkovat všem rodičům za jejich podporu holek, ať již samotným povzbuzováním, ale také tím, že jsou ochotni trávit Velikonoce po halách v Praze, dovedu si představit i jiný program 🙂 (Na druhou stranu pro holky je to ten nejlepší velikonoční program, jaký si dokážou představit 🙂 Holkám děkuji za jejich výkony, snahu překonávání respektu z větších soupeřek a za jejich šťastné, radostné úsměvy po vydařených zápasech. A prohry, jo, jsou hořké, ale posunou nás dál. Chyby, bude jich ubývat, stejně jako proher. Také díky Aničce, která vše výborně odkoučovala a snažila se dát všem holkám stejný odehraný čas nehledě na výsledek (ty jsou teď opravdu nedůležité). Tak příští rok třeba o nějakou výhru zase více. A velká gratulace holkám z Ačka, klobouk dolů před tím, co odehrály.

Hrály:

Aichingerová, Fiřtová, Görnerová, Klaudová, Kodlová, Kumpová, Machová, Müllerová, Uhlářová, Vildmanová, Vrbová