Prague Handball Cup 2024 – minižačky A

| Přečteno 197x

O velikonočních prázdninách nás čekal tradiční turnaj v Praze – Prague Handball Cup. Losování nám  přiřklo skupinu WE01. V pátek holky začínaly v hale v Lužinách proti týmu 1. SC Bohumín. Úvodní utkání na turnaji holky zahrály výborně a proti soupeři byly dominantnějším týmem s výbornou obranou. Utkání holky zvládly a zapsaly první výhru do tabulky 13:8.

Poté nás čekal přesun na do haly Braník Hamr, kde holky čekaly další zápasy. Pauzu mezi zápasy jsme vyplnili cestou tramvají a metrem do zápasového centra na Harfě.

V 17:00 holky prověřil tým HC DAC Dunajská Streda 1. Se slovenským týmem jsme uhráli vyrovnané utkání. Problém nám dělaly, při absenci sníženého břevna, hlavně soupeřovy střely nahoru, ostatní zakončení skvěle pohlídaly obě gólmanky. Výhra 12:9 byla naprosto zasloužená.

V sobotu holky na turnaji čekaly další 3 skupinové zápasy. V prvním utkání 2. dne jsme narazili na tradičního soupeře z Písku (tým č. II). Do soupeře jsme se pustili s velkou chutí, ale srážela nás úspěšnost v zakončení. Následnou pěknou kompaktní obranou, skvěle chytající gólmankou a zlepšenou hrou v útoku, jsme se začali čím dál více zlepšovat. Ze začátku nám sice dělala problém soupeřova vysunutá obrana, ale postupně jsme si je rozběhali a v poslední části utkání jsme přetočili skóre v náš prospěch. Výhra 19:17 nás přiblížila k účasti v následných postupových utkáních.

4. utkání ve skupině jsme opět odehráli se známým soupeřem DHC Slavia Praha. Utkání bylo absolutně herně vyrovnané, ale úplně jsme vyhořeli v zakončení. Střely doprostřed brány a do jednoho místa nemohly mít, proti výborně chytající gólmance soupeře, žádnou šanci. Zápas jsme prohrály 10:5 a ztratili, tak první body ve skupině.

V posledním utkání ve skupině jsme změřili síly s týmem z Velkého Meziříčí. V zápase jsme předvedli absolutní dominanci ve všech herních činnostech. A po pěkném kolektivním výkonu, jsme poslední utkání zakončili výhrou 17:4. Základní skupinu jsme ukončili 2. místem se 4 výhrami a 1 prohrou, to nás posunulo do nedělního předkola do skupiny WE10, do které k nám postoupili soupeři z Ivančic a RŽK Zagorje. Z této skupiny postupoval pouze jeden tým do čtvrtfinále PLAYOFF.

V neděli, po změně času, jsme nastoupily k 1. utkání předkola už v 8.15 proti Ivančicím. Na holkách nebyly vidět žádné stopy po únavě z náročného programu. Celé utkání jsme byli lepším týmem a zaslouženě vyhráli 18:12.

Další soupeř nás čekal od 10:00 h, a to slovinský tým RŽK Zagorje, který zatím na turnaji neztratil ani jeden bod. Utkání jsme si zkušeně pohlídali a nedali, sprostě, až zákeřně, hrajícímu týmu, žádnou šanci a Slovinky poslali domů. Výhra 19:13 nás posunula do jediného čtvrtfinálového utkání.

Ve čtvrtfinále nás čekal soupeř ze základní skupiny tým HC DAC Dunajská Streda 1. Toto utkání jsme opět odehráli ve stylu předchozích úspěšných utkání a znovu porazili soupeřky o 5 gólů 10:5. Tento výsledek holky posunul do semifinále a boj o medaile.

V semifinále nás opět čekal soupeř ze základní skupiny DHC Slavia Praha. Zápas měl prakticky stejný průběh, jako v základní skupině. Vyrovnaná hra v poli a mizerné zakončení s vybíjením soupeřovi gólmanky, jako přes kopírák v základní skupině. Zápas s DHC Slavie Praha (pozdější vítěz celého turnaje) jsme prohráli 7:13, a tím nás čekal pondělní souboj o 3. místo.

Na velikonoční pondělí jsme potkali v hale v Strašnicích k zápasu o celkové 3. místo. Soupeřem nám byl tým DHC ZORA Olomouc. Začátek utkání nám malinko utekl, ale dokázali jsme trpělivou hrou utkání vyrovnat. Holky makaly naplno a skvělým kolektivním výkonem, dokázaly stav utkání přetočit na svou stranu. Zápas jsme vyhráli 11:10 a obsadili jsme konečné 3. místo z 30 účastníků turnaje.

Celkově se turnaj všem holkám moc povedl a každá byla nedílnou, a platnou součástí týmu. Velkou pochvalu zaslouží všechny gólmanky, které nás mnohdy velmi podržely ve svízelných situacích. Turnaj nám ukázal, kde musíme při trénincích více zabrat, a na čem pracovat.

Velké poděkování patří i všem rodičům, kteří nejen holky čtyři dni vozili, ale svou neúnavnou podporou zajistili nenapodobitelnou atmosféru při utkáních.

Hrály: Brůhová, Čelustková, Chovanová, Cviklová, Indráková, Hodlová, Kleinová, Pavízová, Schejbalová, Troníčková, Zajíčková, Zikmundovská