2. liga mladších dorostenek: DHC PLZEŇ 29:23 DHK Baník Most (23.3.2024)

| Přečteno 58x

V sobotních dopoledních hodinách odehrálo béčko mladšího dorostu svoje domácí utkání proti týmu z Mostu.

Utkání jsme vzhledem k umístění soupeře v tabulce a hlavně poslednímu vzájemnému utkání čekaly těžké.

Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře a hned v úvodu jsme vedli 5:1. Soupeře jsme tak hned v prvních minutách donutili k oddechovému času. Hned po něm jsme udělali pár technických chyb a soupeř začal pomalu dotahovat, až na stav 9:8. V tu chvíli přišel čas na oddechový čas i pro nás. Holky jsme uklidnila a snažili se je opět vrátit do zápasu a především do naší hry. Pak jsme rychle Mostu odskočili na rozdíl čtyř branek a tento rozdíl jsme udržovali v podstatě až do konce poločasu – 16:13.

V šatně jsme holkám zopakovali, co je potřeba hrát a čeho se držet. Do druhého poločasu jsme pak vstoupili poměrně dobře. Dařilo se nám v obraně a v útoku jsme proměňovali šance, které jsme si tvořili. Postupně jsme díky naši dobré hře navyšovali skóre v náš prospěch, až na konečných 29:23.

Hodnocení trenéra Martina Cvikla:

“Zápas se nám vcelku povedl, za což jsme rád. Holky musím pochválit za dobrý výkon, především ve druhém poločase. V zápase dostaly prostor všechny hráčky, což je vždy velmi pozitivní.”

Hrály:

Hanzlíková 4/1, Budková K. 6/2, Svatoňová 3, Šollarová 3, Cvačková 2, Dostalová 7/2, Sedláčková 1, Červená, Samcová 1, Poskočilová, Vaníková 1, Šantorová 1

Chytaly: Kaucká, Nikodemová