1. liga mladších dorostenek: DHC PLZEŇ 30:29 DHK Baník Most (23.3.2024)

| Přečteno 204x

Po skvělém čtvrtečním zápase starších dorostenek nás v sobotu 23.3.2024 čekal opět nebezpečný soupeř z Mostu, který je v tabulce hned za námi na druhém místě.
Do zápasu jsme nevstoupili vůbec dobře, Most byl všude o krok vpřed. My jsme nemohli chytit tempo zápasu, nedokázali ubránit rychlý přechod a útok byl příliš statický. V šesté minutě jsme tedy prohrávali 3:6 a i když jsme dokázali otočit na 7:6, soupeř si vzal brzy vedení zpátky a neustále vedl o 2 až 3 góly. V závěru poločasu se nám podařilo vyrovnat, ale poslední gól vstřelila Sára Nedvědová z Mostu a do kabin jsme šli s jednogólovým mankem 15:16.
V poločase jsme si zopakovali, co chceme hrát, hlavně jsme chtěli hru zrychlit a v obraně přidat trochu více agresivity a pohybu. Sice jsme dali první gól druhé části, ale v páté minutě byl rozdíl opět třígólový v náš neprospěch (17:20). I přesto, že jsme měli stále problémy s rychlou hrou soupeře, velkou bojovností jsme se dostali ve 14. minutě do vedení (23:22), když dala Anet čtvrtý gól v řadě. Most pokračoval ve stejném tempu a neustále na nás dotíral, přesto byl po individuální Bezdi akci stav ve 27. minutě 30:27. Bohužel následně dostala Laura třetí hodně přísnou dvojku a díky tomu se Most dostal brzy na kontakt. Náš poslední útok jsme zahráli výborně, ale neproměnili vyloženou šanci a Most si vybojoval sedmimetrový hod těsně před koncem. Ten naštěstí Áďa chytila a díky tomu procházíme soutěží stále bez ztráty jediného bodu s vítězstvím 30:29.
Musím říct, že Most mě překvapil, jak dobře hrál a že vydržel ve velkém tempu celý zápas. Naopak nám to oproti čtvrtku tolik nešlo, ale jsem rád, že se holky kously a to vítězství urvaly.
Dorostenky si tímto tři zápasy před koncem sezóny pojistily mistrovský titul a před dalším pokračováním zbytku soutěže je čeká dlouhá repre pauza. Po ní vyjedou v sobotu 20.4.2024 další výjezd tentokrát do Veličky.

Hrály:

Hanzlíková, Budková, Košková 5, Stulíková 3, Vaicová, Bezdičková 4, Loskotová 1, Špačková 5/1, Burjasová, Vopatová 6, Růžková 4, Palečková 2, Dostalová, Březinová
Chytaly: Chvátalová, Nyklesová