Plzeňská liga mladších žaček (Slavia VŠ Plzeň 23. 3. 2024)

| Přečteno 91x

Další turnaj Plzeňské ligy mladších žaček se uskutečnil v sobotu v hale na Poštovce. S ohledem na neúčast Tachova odehrála obě naše družstva tentokrát pouze dva zápasy. Pro obě se spíše jednalo o přípravu na mezinárodní Prague Handball Cup, který nás čeká hned další týden.

Áčko

Áčko bylo  tentokrát složeno z hráček ročníku 2011. V prvním zápasu proti Chebu, který navíc nebyl v úplně kompletní sestavě, to však především v osobce moc poznat nebylo. Málo pohybu jak v obraně, tak i v útoku vedlo k utrápenému poločasovému výsledku 7:5. Ve hře už pak naše převaha byla o něco výraznější (celkově 19:10).

Druhý zápas proti Kynžvartu, za nějž však nastupují pouze minižačky, nás příliš neprověřil. Cílem tak bylo vyzkoušet si některé kombinace a více se snažit o střelbu zdálky, v níž nám chybí větší sebevědomí (osobka 12:0, celkově 32:2).

Hrály: Boušová Natálie 1, Kampfová Simone 3, Krejčí Kateřina 10, Kurešová Markéta 8, Markupová Adéla 2, Pivoňková Nela 6, Potokii Sofia 3, Přerostová Amélie 3, Randová Zuzana 8, Rubášová Emma 1, Sýkorová Alena 5, Štolková Ema 1

Chytaly: Boušová, Pivoňková

Béčko

Béčko složené převážně z hráček mladšího ročníku 2012 vstoupilo do turnaje pěkným výkonem proti Kynžvartu, v němž si holky po trochu ospalejší osobce především ve hře s chutí zastřílely (osobka 6:2, celkově 22:2).

Proti HC Plzeň se jako tradičně jednalo o souboj s jedinou fyzicky vyspělejší hráčkou soupeře, která nám sama nastřílela 17 branek. Ve hře se nám ale dařilo v útoku a v posledních 10 minutách jsme už dokázali střelkyni soupeře zdvojovat a odbránit lépe, což nakonec rozhodlo o naší zasloužené výhře (osobka 13:7, celkově 28:22). Kaňkou na celém turnaji tak je pouze zranění Lili, které přejeme brzké uzdravení.

Hrály: Bergerová Dominika 5, Dobiášová Sofie 4, Duchková Kateřina 3, Klementová Tereza, Lepší Michaela, Mašková Viktorie 6, Michalidesová Nella 13, Mojsza Anasztázia 8, Šliková Nelly 3, Urbanczyková Daniela 3, Zelená Tereza 4, Žďánská Liliana

Chytaly: Dobiášová, Duchková, Šliková