Poslední utkání bez bodů: DHC PLZEŇ 27:35 HK Slovan Duslo Šala (23.3.2024)

| Přečteno 136x

V sobotu 23.3.2024 čekal ženskou složku DHC PLZEŇ poslední zápas základní části soutěže proti slovenské Šaľe, které bylo z podzimu co vracet.

Utkání začalo vyrovnaně, ale soupeř měl mírně navrch a v sedmé minutě odskakoval na 3:6. Dlouhých pět minut pak žádná branka nepadla a prolomení přišlo opět ze strany Šaľy. I přes to byl v patnácté minutě stav 6:8. Během minuty a půl ale hosté třikrát skórovali a znovu se uklidnila vedením 6:11. Plzeňanky ještě snížili na 9:12, ale slovenský celek si náskok udržel až do konce poločasu 15:20.

V úvodu druhé půle přišlo hned další snížení na 18:21, ale přiblížit se ještě více prostě nešlo. Plzeň se pak dlouho držela na rozdílu čtyř až pěti branek, ale deset minut před koncem už Slovenky vedli poprvé o šest 24:31 a ve dvacáté osmé minutě dokonce o deset 25:35. DHC už pak jen korigovalo výsledek na konečných 27:35.

Hodnocení trenéra Richarda Řezáče:

”Nepovedlo se nám navázat na poslední dva úspěšně zápasy. Udělali jsme hodně technických chyb a v zakončení z volné ruky jsme měli nízké procento úspěšnosti. Soupeři jsme dovolili skórovat z první a druhé vlny, a to rozhodlo zápas.”

Ženám tímto skončila základní část MOL Ligy, ve které s patnácti body obsadily devátou příčku a budou hrát baráž o udržení. O rozpisu utkání Vás budeme včas informovat na sociálních sítích. Děkujeme za podporu a věříme, že s námi dotáhnete sezónu do zdárného konce.

Hrály:

Bušauerová 1, Schreibmeierová 6, Mancellari S., Polanková 2, Drozdová 1, Panošková 5, Galušková L. 1, Tomanová, Lásková 3, Melicharová 3, Galušková D., Fenclová 5/3