Plzeňská liga mini 5+1 (Rokycany 23.3.2024)

| Přečteno 115x

V sobotu 23.3. čekal hned dva týmy minižaček turnaj v házené 5+1 v Rokycanech. Dopoledne nastoupilo DHC B ve skupině mladších týmů a odpoledne DHC A ve skupině starších a zkušenějších týmů. Hrálo se 5 minut osobní obrany a 12 minut klasické hry.

DHC PLZEŇ A

Áčko čekalo v krátkém časovém sledu tří hodin hned pět zápasů a k prvnímu z nich jsme nastoupili proti Talentu B, který hrál už dopoledne. S osobní obranou jsme být spokojeni nemohli. Trvalo nám dostat se do tempa a vázli jsme v návratu do obrany, proto byl také stav po osobce pouze 3:1. Do hry už se nastupovalo s lepším nasazením. Jednoduše jsme se na malé obránce prosazovali individuálně, ale i týmovými akcemi a snadno si budovali vedení. Výsledek 11:3 odpovídal ději na hřišti.

Ve druhém utkání nás čekal tentokrát Talent A a i zde nás trápilo pomalé tempo. V osobce jsme si o poznání lépe dokázali hlídat své hráče a ztráceli na soupeře pouze dvě branky 2:4. Propad přišel v začátku druhé půle, kdy jsme několika ztracenými nebo neproměněnými střelami pustili kluky do rychlých útoků a nechali je odskočit na 2:9. Jakmile se nám podařilo zklidnit a zpřesnit přihrávky, dokázali jsme hrát vyrovnaně. Bohužel nás stále trápila koncovka a ani v obraně jsme si včas nepomáhali a prohráli 7:15.

Do třetího utkání jsme šli namotivovaní proti Rokycanům A. Na holkách byla jednoznačně vidět větší chuť a nasazení. Soupeř měl problém se uvolnit pro míč a prosadit se na gól, bohužel s proměňováním střel jsme měli opět problém i my a po osobce prohrávali 2:4. Výborně jsme vstoupili i do hry, kde jsme krásně a kolektivně bránili a hlídali si zabíhající křídla. Co nás nakonec stejně porazilo, byla tragická koncovka. Většina našich střel šla v podstatě z volné ruky bez jakékoli obrany, ale vždy doprostřed nebo mimo branku. Výsledek 5:10 mrzí, ale je zasloužený.

Poslední dva zápasy jsme odehráli hned po sobě a prvním z nich byly opět Rokycany. Jsme rádi, že se holky poučily z chyb předchozího utkání a předvedly o 100% lepší výkon. Krásně jsme si pomáhali v obraně a nutili soupeře k nepřipraveným střelám, které bezpečně chytala naše brankářka. I přesto, že jsme toho opět spoustu nedali, jsme klukům vrátili porážku 11:6.

Po náročném utkání nás čekalo hned další se Slavií VŠ. V tomto utkání jsme hráli bez osobní obrany hracím systémem 6+1 a v hodnocení už bychom se pouze opakovali. Holky navázaly na předchozí výkon a v obraně i v útoku předváděli skvělou házenou. Škoda jen, že to nedokážeme završit gólem a své výkony podrhovat i lepšími výsledky. Nakonec jsme prohráli 4:7.

Celkově turnaj jasně ukázal, že naším největším limitem jsou neproměněné šance, což vyplývá i z celkové statistiky, kdy jsme z 89 střel dokázali vsítit pouhých 37. Určitě se ale musíme odrazit i od krásných individuálních akcí, které předvedla především křídla nebo povedených přihrávek do rychlých útoků.

Hrály: Brůhová, Cviklová, Čelustková, Chovanová, Indráková, Machová, Pavízová, Schjebalová, Troníčková, Zajíčková, Zikmundovská

DHC PLZEŇ B

První zapas proti  Třemošné nám to hodně breptalo. Nicméně osobní obranu jsme odehráli převážně na útočné polovině soupeřek. Do šancí jsme se dostávali, ale zakončení bylo často nepřesné. Jediný útok třemošenských ale skončil brankou. A tak i přes naši převahu, svítil ma ukazateli výsledek 3:1. Ve druhé půli nám trvalo, než jsme se srovnali se zasunutou obranou soupeřek. A opět spousta střel šla do brankáře. Tuto část jsme vyhráli 2:1.

Druhý zápas proti Talentu jsme zahájili odvážně. V obraně jsme byli zaskočeni daleko větším pohybem hráčů. Nicméně v útoku jsme se prosazovali a soupeřům zatápěli. Těsně před koncem Talent skóroval, a tak z toho byla nakonec jen remíza. Druhá půle byla ve znamení našeho fantastického výkonu. Hráli jsme kolektivně. Obě útočné pětice dokázaly soupeře přehrávat. Hned 7 hráček se dokázalo gólově prosadit. V brance výborně chytala Barča S. Vyhráli jsme 8:5.
Třetí zápas proti HK Slavia VŠ Plzeň B jsme měli mírnou převahu, ale jako v předchozích utkáních nás trápila koncovka. Sem tam jsme také ztratili míč po technické chybě. I tak jsme ale měli herní převahu a snadno jsme se uvolňovali. Osobku jsme vyhráli 3:0 a hru jsme vyhráli 7:2.
Poslední zápas proti HK Slavia VŠ Plzeň C byl z naší strany nejméně povedený. Bohužel už jsme se nedokázal koncentrovat, a tak už tam byla řada chyb. Soupeři byli lepší a herně zkušenější. Ač jsme se dostali do šancí, tak jsme osobou remizovali 3:3 avšak hru prohráli 3:7.
Celkově jsme odehráli velmi dobrý turnaj. Bylo znát, že holky už mají něco odehráno a že tyto zkušenosti dokážou zúročít. Hezky se nám dařila spolupráce v útoku i přechod do rychlého útoku. Určitě máme rezervy v obranné činnosti, kde ještě nedokážeme dobře přerušovat a předvídat pohyb útočníků.
Hrály: Fiřtová, Fryčková, Klaudová, Kleinová, Kodlová, Müllerová, Schejbalová, Uhlářová, Vildmanová, Vrbová