Plzeňská liga minižaček 4+1 (Cheb 17. 3. 2024)

| Přečteno 82x

Neděle 17.3. ráno, sraz u hutníka na vlakovém nádraží nenaznačuje nic jiného, než další výjezd na turnaj plzeňské ligy do Chebu. Holky obsazují místa ve vlaku a hurá na ně!

DHC PLZEŇ A

Na naší cestě nás doprovází druhý tým složený z hráček Žirafek. Po přesunu na místo činu, nás čeká první zápas právě s nimi. Tento zápas splnil všechny parametry našeho tradičního turnajového zápasu – zápas BLBEC. Našly by se světlé okamžiky v útoku i v obraně. Hlavně brankářka Anet velmi dobře chytala i gólově se holky prosadily více, ale jako celek – týmově nepovedený zápas.
 Po poradě nás čekal druhý soupeř a to Házená Chebsko B. Všechny holky zabraly a jejich projev na hřišti se hodně zlepšil. Ve třetím s Hvězdou Cheb C ještě více dokázaly zlepšit hru v obraně, v útoku, v zakončení a i v umístění střel. Hru se jim podařilo přenést i do dalšího zápasu s Házenou Luby B, který přinesl i trošku vypjatější hru, zapříčiněnou naší důslednou obrannou v podání Evičky a následně i Anetky. Od brankářky byla podpora rychlých přihrávek na volnou hráčku vpřed.
Do posledních dvou zápasů se nastoupilo bez Doly – bolest nohy. Velmi dobře zvládly holky i předposlední zápas s Kynžvartem B. V posledním zápasu se objevilo více nepřesností, ale i to že holky začaly hrát z ničeho nic lajnu v obraně. 🙂
Musíme pochválit hráčky za bránu resp. za chytání. Chtělo by přidat rychlejší rozehrávku, někdy i přesnější, ale celkově všechny holky, co byly v bráně, předvedly velice povedené zápasy. Za celý turnaj zaslouží holky pochvalu a jsme rádi, že se dokázaly všechny gólově prosadit a hlavně zabojovat. Věříme, že turnaj holkám zpříjemnil neděli, stejně jako nám trenérům.
Do dalších zápasů – turnajů:
Odražený míč je můj!
Chci dát gól!
Rohy!

DHC PLZEŇ B

Do turnaje, s hrací dobou 1 x 10 minut, jsme hned v prvním zápase vstoupili proti našim starším kolegyním z DHC Plzeň. V tomto utkání jsme byli jednoznačně herně lepším týmem, i když jsme na góly určitě prohráli, ale to jen díky velké a dobře chytající Anetce v brance soupeře.

I v dalších zápasech proti Chebu C, Chebu B, Luby B a Kynžvartu B jsme podávali lepší výkony než soupeř. Snad až na tým VŠ Plzeň C-kluci, ti nás hodně potrápili.

Tentokrát jsme měli po celý turnaj jednu hráčku na střídání, tak se ve všech zápasech holky dobře prostřídaly. V brance dostala nejvíce prostoru Nikča, protože odjela na turnaj ne zcela zdravotně v pořádku. Přesto podala v brance pěkný výkon a do útoku také občas nakoukla. Terka, Fialka a Lucka střídaly v zápasech lepší okamžiky s horšími. Častokrát chyběl větší pohyb a hlavně důsledná obrana. Na první turnaj pro minižačky vyrazila tentokrát Laura a mohla si tak vyzkoušet, jaké to je hrát proti starším a větším soupeřům. Určitě zaslouží pochvalu za bojovnost a střelbu na branku. Ale i tady to chce přidat na větším pohybu a důrazu. Nejvíce se v turnaji v obraně i útoku dařilo Nelče. Obzvláštně zaujala oba trenéry individuální akcí, kdy se pohybem bez míče uvolnila pro přihrávku od bránící soupeřky, udělala „rusáka“ na druhého obránce, vzápětí L únik na třetího obránce stojícího na brankovišti, a to celé zakončila střelbou z výskoku, která skončila v síti soupeře.

Celkový projev týmu byl na dobré úrovni a všechny hráčky si zaslouží pochvalu. Po odehrání posledního zápasu jsem rychle pospíchali, aby nám neujel vlak, ve kterém se holky zase vyřádily a zakončily tak hezký společný den.

V neposlední řadě bych chtěl poděkovat rodičům, kteří s námi cestovali a fandili holkám na tribuně.

Hrály: Fialová, Kočišová, Přerostová, Tyllová, Uhlářová, Voráčková.

Fotky od chebského fotografa si můžete prohlédnout zde.