Milevský jarňáček (minižačky 5+1, sobota 16. 3. 2024)

| Přečteno 123x

Na další turnaj jsme vyjeli do Milevska autama, družstvo bylo rozděleno na dvě vyrovnané půlky – růžové a černé. Hrála se házená 5+1.

DHC Plzeň růžová

První zápas nabídl hezké akce, ale zároveň spoustu individuálních chyb a lehké ztráty míčů v útoku. Nebránění vzadu, dvě hráčky byly hlavami ještě v autech na svačině. Ve druhém poločasu růžovky náskok stahovaly, ale bohužel poslední trhák se nepovedlo zakončit v čase a tak zápas vyhrál černý tým o gól. Skvělý výkon v bráně podala Barča.

Druhý zápas proti Strakonicím skončil remízou 8:8. Tento zápas jsme zahráli skvěle, agresivní obrana, za ní Viki v bráně, zisky míčů, obětavost. Vymazání nejlepší hráčky soupeře, vpředu pěkné akce, snaha a touha po vítězství, kličky, i kombinace. Mít trochu štěstí a místo 1 sedmičky střílet třeba 4, bylo by to veselejší.

S Milevskem se nám bohužel nepodařilo navázat na předchozí zápas. Bojovnost holkám nechyběla, bohužel byla individuální. Holky si v obraně málo pomáhaly, z toho pramenily díry, tresty a sedmičky. I v útoku jsme udělali mnoho chyb, a když se povedla pěkná akce, zastavila nás skvělá brankářka soupeřek. Zároveň jsme útok hodně proměnili v individuální vymyšlené střely bez jakékoliv přípravy. Milevsko zaslouženě vyhrálo 12:8.

A zase přišel. A nebyl to kouzelný dědeček ani baba Jaga, byl to ten náš jeden tragickej výkon. Kobylisy, soupeř v průměru o hlavu menší, nás v obraně totálně rozebral a naše sklopené hlavy dokázaly v útoku nedat 10 jasných šancí. Jasné střely létaly všude možně, jen ne do brány. Tohle si hlavně neuložit do hlavy a rychle se oklepat do posledního zápasu.

Poslední zápas odehrály holky v útlumu z předchozího zápasu s Kobylisami. Pěkný výkon podala opět Bára v bráně. Zlepšení bylo i v útoku, kde jsme měli pěkné šance, ale pouze individuální. Bohužel proměňování nám opět nevycházelo. V obraně z nějakého důvodu opět nic nefungovalo. Poslední minuta dokonce vyrobila červenou kartu. Bohužel byla k vidění ukázková záchranná brzda.

Celkově jsem rád, že takový „nic moc“ turnaj přišel, holky poznaly chvíle, kdy se nedaří a není to jen veselé. Doufám, že ten pocit si uloží v hlavách a do budoucna ho nebudou chtít už zažívat. Čekají nás teď větší turnaje, doufám, že tam to bude o hodně lepší.

Na turnaji jsme obsadili poslední, 6. místo.

Barča Schejbalová byla zaslouženě vyhlášena nejlepší brankářkou turnaje!

Hrály: Brůhová, Cviklová, Fiřtová, Klaudová, Machová, Schejbalová, Uhlářová, Zajíčková, Zikmundovská

DHC Plzeň černá

V sobotu 16.3. jsme se účastnili turnaje v házené 5+1 v Milevsku jako tým DHC černá. V úvodním zápase holky narazily na náš další tým DHC růžová. V utkání proti našim hráčkám, které dobře známe, holky předvedly a vytvořily si spoustu pěkných akcí. Zakončení ale často ztroskotalo na, velmi dobře chytající (po celý turnaj), Barče Schejbalů v brance soupeře. Nakonec holky zvládly vyhrát 10:9.
2. utkání proti domácímu týmu Milevska A, ve srovnáním s 1. bylo jako den a noc. V utkání bylo strašně moc technických chyb, nepřesností a nepřipravené střelby. Utkání jsme prohráli v poměru 8:15. V následujícím zápase jsme se utkali s Milevským béčkem. Byl to prakticky stejný obraz hry, jako v předchozím utkání. Prohráli jsme 8:12.
Ve 4. utkání byl náš soupeř tým ze Strakonic. Toto utkání bylo diametrálně odlišné od předchozích 2 duelů s Milevskem. Výbornou vysunutou obranou jsme na soupeře zatlačili a donutili ho dělat technické chyby. Díky zlepšení i v útočné fázi holky vyhrály 13:7.
V posledním utkání proti Kobylkám holky předvedly opět podobný výkon, jako proti Strakonicích a zápas zvládly vyhrát 8:2.
Celkově holky obsadily pěkné 3. místo.
Hrály: Čelustková, Indráková, Chovanová, Kleinová, Müllerová, Troníčková, Vildmanová, Vrbová, Zajíčková.