Krajská kvalifikace Házenkářského desetiboje (Plzeň 16. 3. 2024)

| Přečteno 165x

Nelehký úkol čekal na naše mladší žačky v krajské kvalifikaci Házenkářského desetiboje, do níž jsme nastoupili v oslabené sestavě a navíc řada hráček hrála po nemoci téměř bez tréninku. O to cennější je, jak holky celou kvalifikaci proti Slavii VŠ Plzeň zvládly. Pozitivem pak je i to, že si kvalifikaci mohly vedle nominované čtrnáctky vyzkoušet i další hráčky, které absolvovaly individuální disciplíny a nabraly cenné zkušenosti především do další sezóny.

Pro celkové pořadí byla klíčová hned první disciplína, jelikož Slavie si dala na rychlý běh na 2x15m žolíka a počet bodů z této disciplíny se jí tak násobil. I když náš výkon určitě mohl být o trochu lepší, tak výkon 6,32s v průměru na jednu hráčku (počítá se vždy 10 nejlepších) nám těsně stačil na výhru. Nejrychlejší byla Nelča s časem 5,88s.

I v druhé disciplíně byl rozdíl těsný a vyhráli jsme především díky třem dvoumetrovým skokům (Nelča, Danča a Kačka) s výkonem 195,9cm. Nejlepší byla opět Nelča s výborným výkonem 232cm.

V hodu do dálky už ale bylo jasně patrné, kdo má navrch, i když trochu zklamáním je pouze jeden 30m hod (Nelča 32m). Ani v překážkové dráze holky neponechaly nic náhodě a připsaly si další výhru. Nepřekvapivě byla nejrychlejší opět Nelča, která jako jediná se dostala pod 17s.

Poslední dovednostní disciplínou byl hod na rychlost, v němž jsme dosáhli výborného výkonu 68,7 km/h. Nejprudší střelou se prezentovala Síma (75 km/h).

Po pěti dovednostních disciplínách tak bylo již před utkáním jasné, že nás soupeř nemůže předběhnout, což byl ostatně cíl před kvalifikací, jelikož jsme předem věděli, že herně to bude za dané situace velmi složité, a to se bohužel potvrdilo. V osobce jsme vůbec nestíhali a nebýt výborné Nelči v brance, byl by rozdíl ve skóre ještě větší (3:10). Naopak v shot-outech jsme si i díky pěkným přihrávkám obou brankářek připsali další výhru (10:4).

Ve hře, i když se Naty v brance snažila sebevíc, jsme však opět nestačili (6:11), což však až tolik mrzet nemuselo, jelikož jsme se více soustředili na aktivitu, do níž se počítá za každou hráčku, která vstřelí gól, jeden bod. I v této disciplíně se nám podařilo zvítězit (6:5).

Celkově je nutno hráčky rozhodně pochválit především za výkony v individuálních disciplínách, v nichž většina z nich předvedla lepší výkony, než při pátečních testech. Rezervy je nutno vidět v utkání, kdy osobka ani hra určitě nebyla podle našich představ.

Vzhledem k tomu, že finálový turnaj pořádá Plzeňský kraj, tak jsme si vítězstvím v krajské kvalifikaci zajistili rovnou účast mezi šesti nejlepšími týmy a od 31. 5. do 2. 6. 2024 se v domácím prostředí popereme o medaile na mistrovství republiky. Před tím nás však čeká 2,5 měsíce tvrdé práce a věříme, že výkony na finálovém turnaji budou ještě o hodně lepší a že navážeme na medailové úspěchy z minulých let.