Z Derby jako vítězové! DHC PLZEŇ 30:28 Házená Kynžvart (17.3.2024)

| Přečteno 195x

K nelehkému úkolu vyrazila v neděli 17.3.2024 ženská složka DHC Plzeň do Chebu, kde je čekalo utkání regionálního derby s Kynžvartem, které bylo navíc vysíláno živě na programu ČT Sport.

Plzeňanky šly rychle do vedení 0:1, které jim ale dlouho nevydrželo. Ve čtvrté minutě převzali otěže domácí (2:1) a souboj dvou západočeských rivalů začínal nabírat na obrátkách. Ve čtrnácté minutě už ale domácí vedli o čtyři branky 9:5 a pomalu to vypadalo, že bude mít derby podobný průběh jako na podzim. V sedmnácté minutě pak Kynžvart navyšoval dokonce na šestibrankové vedení 13:7. Plzeň ani přesto nepovolila a do konce první půle dokázala snížit na 17:15 a držela si naděje na vítězství.

Hráčkám DHC sedl následně i vstup do druhého poločasu a ve třicáté šesté minutě Tereza Panošková srovnávala na 19:19 a následně i převracela skóre na plzeňskou stranu 19:20. Lázeňskému celku se pak ještě dvakrát podařilo dostat se do vedení, ale závěrečných patnáct minut patřilo Plzni. Osm minut před koncem zvyšovala plzeňské naděje jejich nejlepší střelkyně Simona Schreibmeierová (25:27), kterou následovala z pivota Dominika Galušková (25:28). I tento náskok dokázali domácí snížit, nicméně nikoliv zvrátit. Simona Schreibmeierová ještě dvanáct sekund před koncem potvrdila vítězství Plzně gólem na 28:30 a Plzeňanky se mohly radovat z dalšího skalpu jednoho z celků mířícího do národního play-off.

Hodnocení trenéra Richarda Řezáče:

”Derby jsme zvládli. Poslední zápasy ukazují, že když se nám potkají herní výkony hráček, můžeme konkurovat i soupeřům, kteří budou hrát play-off. Dokázali jsme se zvednout ze stavu -6, a to nás nakoplo. Ve druhém poločase to bylo o vůli. Děvčata odvedla dobrou práci a zaslouženě vyhrála!”

Teď už má tým vedený Richardem Řezáčem na programu poslední zkoušku základní části. V sobotu 23.3. v tradičních 17:00 zavítá do Plzně Šaľa, které mají Plzeňanky co vracet. Na podzim totiž právě na palubovce soupeře padly o jedinou branku 28:27. Doražte v sobotu do halu 31.Zš a pomozte nám uzavřít základní část soutěže dalším vítězstvím.

Hrály:

Bušauerová 1, Schreibmeierová 11, Mancellari S., Polanková, Drozdová 1, Panošková 3, Galušková L. 1, Tomanová 1, Lásková, Melicharová 2, Galušková D. 2, Benešová, Fenclová 7/3

Chytaly: Mancellari E., Vrbková