Plzeňská liga mladších žaček (DHC Plzeň 2. 3. 2024)

| Přečteno 159x

Po jarních prázdninách se uskutečnil v našem domácím prostředí další turnaj Plzeňské ligy. Na naše hráčky tentokrát čekal nelehký úkol, jelikož hráčky ročníku 2012 byly na turnaji ve Velké nad Veličkou, Kačka s Nelčou bojovaly v Žákovské lize za starší žačky a několik dalších hráček vypadlo ze zdravotních důvodů. Nakonec se nám však i tak podařilo za pomoci minižaček dát dohromady 20 zdravých hráček a postavit dvě družstva. Nejtěžší úkol pak čekal na Naty, která jako jediná brankářky odchytala zápasy za obě družstva.

Áčko

Áčko odehrálo první zápas proti HC Plzeň a jako tradičně se jednalo především o souboj s fyzicky vyspělejší střelkyní soupeře. To se díky poměrně dobrému útoku a o něco méně kvalitní obraně podařilo (celkově 18:12, osobka 8:5).

Druhý zápas proti Slavii už byl o hodně těžší. I v nekompletní sestavě holky bojovaly od začátku do konce a oba úseky hry byly prakticky vyrovnané. V osobce si soupeř vybojoval dvoubrankový náskok a ten si pak ve hře udržoval. Teprve v závěru, kdy již byl patrný úbytek sil na naší straně, soupeř odskočil (osobka 6:8, celkově 17:22). I přes prohru ale rozhodně nebyl důvod pro zklamání.

Hrály: Holá, Chovanová 6, Kampfová 8, Mojsza 2, Randová 9, Roubová 5, Rubášová 2, Štolková 2, Zajíčková 2

Chytala: Boušová

Béčko

I na béčko čekal jeden lehčí a jeden těžší zápas. Úvod proti Tachovu začaly holky s velkou chutí a dařilo se zakončovat z rychlých útoků. Pak sice tempo trochu opadlo, ale i tak jsme zápas v pohodě zvládli (osobka 10:3, celkově 19:8).

S Chebem ale musely holky o hodně přidat. Klíč úspěchu byl především v osobce, v níž jsme byli lepší, a dokázali si vybojovat rozhodující náskok (8:5). Ve hře už byl zápas zcela vyrovnaný, ale především díky dobré obraně, podpořené zákroky Natky, se podařilo i tuto část vyhrát (celkově 17:13).

Hrály: Boušová 1, Čelustková, Klementová 2, Markupová 3, Potokii 5, Přerostová 7, Rybová 9, Šlechtová, Troníčková 1, Valentová 7, Zikmundovská 1

Chytala: Boušová

Celkově:

Celkově holkám patří pochvala za to, jak k turnaji přistoupily a že i v neúplných sestavách předvedly velmi pěkné výkony. Obě družstva se pochopitelně opírala zejména o zkušenější hráčky, ale vedle nich dostaly velký prostor i další a dokázaly jej využít (zejména Amča, Elza, Verča). Pochvala pak patří i minižačkám (Lily, Zajda, Ziky, Kája, Čelda), které byly platnou součástí týmu a vstřelily i řadu branek (nejvíc se dařilo Káje). A vyzdvihnout pak je třeba znovu i výkon Naty, která s vysokou úspěšností odchytala sama všechny 4 zápasy.