Žákovská liga starších žaček – 4. kolo – Žeravice (2. 3. 2024)

| Přečteno 154x

První utkání bylo z naší strany značně nepovedené. Soupeřky hrály aktivně a my jsme jen dotahovali. Od osmé minuty jsme trochu přidali, ale moc pohledné to nebylo. Ještě že je házená týmový sport. Tento zápas vyšel na výbornou hráčkám ročníku 2010. Skvělý pohyb měla Naty Dlesková, dobře hrály i Čarda s Julčou Vodrážkovou. Poctivou práci na pivotu odvedla i Bety, která díky dobrým přihrávkám od spojek dala i spoustu gólů. Utkání jsme nakonec dovedli k vítěznému konci 27 : 19.

Na Písek jsme naštěstí vlétli ve velkém stylu a již 5. minutě jsme vedli 8 : 3. Výborně tlačili Vendy i Róza, hned tři branky přidala Egi. K tomu Lucka přidala několik zákroků v brance. I ve druhé půli jsme neustávali v tlaku a dále navyšovali skóre. Po velmi dobrém výkonu jsme se silným soupeřem vyhráli 36 : 19.

Třetí zápas nás čekala DHC Slavia Praha. Soupeřky šly rychle do vedení 0 : 2, ale my jsme během jedné minuty srovnali. Až do poločasu se nikomu nepodařilo odskočit na větší rozdíl, a tak poločasové skóre bylo 7 : 7. Ve druhé půli moc branek nepadalo. Za devět minut jen jediná. My jsme se dostali do vedení 9 : 8 díky gólu z dálky, který dala Čarda. Slávie ale rychle odpověděla. Za nás to vzala na sebe Vendy (10 : 9) a opět přišla rychlá odpověď soupeřek 10 : 10. Zhruba minutu a půl před koncem jsme šli do útoku a byla to znovu Vendy, která samostatným průnikem překlopila vedení na naši stranu. Z dalšího útoku soupeřek Lucka chytla. A zápas gradoval. Nám se povedlo krásně dohrát do vyložené šance, ale neproměnili jsme. Na štětí Slávii už se nepodařilo zakončit a naopak pár vteřin před koncem ztratila míč. A tak jsme se mohli radovat z vítězství 11 : 10. Holky odehrály krásný bojovný zápas podpořený kolektivním výkonem hráček v poli a skvělým výkonem Lucky v brance.

Poslední zápas proti Kunovicím trochu připomínal první. Všechny hráčky jsme museli přemlouvat k větší aktivitě, preciznosti v obraně a rychlému pohybu. A byly to opět Vendy a Natka, které nás dotáhly k poslednímu vítězství tohoto dne (vyhráli jsme 26 : 10).

Celkově:

Dnes to bylo hodně na body a méně na krásu. Nejlepší výkon jsme jednoznačně podali proti Písku, kdy jsme dominovali celý zápas. V ostatních zápasech to nijak oslnivé nebylo, ale body se počítají 

Těší nás, že všechny hráčky se do hry aktivně zapojují a všechny dávají góly. K tradičním oporám Lúce, Róze a Vendy se dnes opravdu ve velké míře přidaly Bety, Naty, Egi, Julča a Čarda.

Velmi dobrý výkon opět podaly obě mladší žačky – Nelča i Kačka.

Parádní výkon podpořený spoustou asistencí předvedla Lucka Kaucká.

Hrály:

Čardová 7, Červená 13, Dlesková 9, Egermajerová 10, Haberová 3, Hřebejková 1, Krejčí 4, Poskočilová 9, Rittichová 14, Samcová 14, Smutná 4, Vodrážková 11

Chytaly:

Kaucká a Pivoňková (1 gól ze sedmičky)

Moc děkujeme také našemu věrnému fanclubu, který nepřestal povzbuzovat a hecovat, i když se nedařilo! (Tomáši, díky!)