Mladší žačky (2012) na turnaji ve Velké nad Veličkou (1. – 3. 3. 2024)

| Přečteno 146x

Mladší žačky ročníku 2012 se v prvním březnovém víkendu vypravily na turnaj do vzdáleného města Velká nad Veličkou. Čekaly je tři soutěžní dny s dalšími 10 týmy. Po dlouhé 7 hodinové cestě, kdy kvůli zpoždění vlaku nám další vlak ujel a museli jsme volit náhradní spoje a odložit jedno utkání, nás čekal nepříjemný domácí soupeř. Než se holky rozkoukaly, tak prohrávaly o 3 branky. Po dalších našich individuálních chybách a nepřesné střelbě Velička zvýšila náskok na 5:1. Zlepšenou hrou jsme dotáhli na 4:5, ale to bylo z naší strany v tomto utkání vše, co jsme předvedli. Velička šňůrou dalších 5 branek rozhodla utkání ve svůj prospěch a vyhrála 10:6.

Ve druhém utkání jsme se střetli s tradičními soupeřkami z Milevska. Skoro po celý zápas jsme vedli o gól. 2 min před koncem zápasu byl nerozhodný stav 6:6. Milevsku se podařilo odskočit na rozdíl dvou branek v jeho prospěch. Výsledek jsme stačili pouze snížit na konečných 7:8. Naše vedení jsme ztratili nekoncentrovaností hráček v obraně a zbytečnými ztrátami míče, kdy pak soupeř dal jednoduché branky. Tento zápas nás v konečném součtu bodů stál lepší umístění.

V prvním sobotním utkání nás čekal další soupeř z Moravy, a to Zlín. A opět jsme si nechali utéct začátek utkání na 0:3. Dvě neproměněné sedmičky, špatná obrana a střelba z nepřipravených pozic se odrazily v konečném výsledku 5:8.

V dalším sobotním utkání jsme narazili na tým z Jindřichova Hradce. V tomto zápase jsme si nenechali utéct začátek utkání a celý jeho průběh byl v naší režii. Po solidním výkonu ho hráčky dotáhly do vítězného konce 8:4.

Toto vítězství měly hráčky v hlavách při dalším utkání se slovenským soupeřem HK Duslo Šala. Myslely si, že teď už půjde vše samo. Po nejhorším výkonu, kdy nefungovalo zhola nic, jsme utrpěli debakl 6:16.

Dalším soupeřem nám byl TJ Tatran Bohunice, který se dal zařadit mezi lehčí soupeře. Od začátku utkání jsme si vypracovali slibný náskok 5:0. Až v sedmé minutě jsme obdrželi první branku. Utkání jsme dovedli do vítězného konce 12:3. Zajímavostí utkání bylo, že si Sabina odbyla svůj křest v bráně. Předvedla několik pěkných zákroků a je příslibem pro budoucnost.

Posledním sobotním soupeřem byl TJ Sokol Písek. Do poločasu bylo utkání vyrovnané 3:2, padlo málo branek, naše hra se přizpůsobila hře soupeře a nebylo to moc koukatelné. Zbytečné ztráty míčů, špatná střelba a nedůsledná obrana. Až v druhém poločase se hra zlepšila a nakonec jsme zvítězili 13:6.

V nedělním hracím dni nás čekaly ještě 3 zápasy. Pro ten první s TJ Strojár Malacky/ŠKH Rohožník nám připravili organizátoři zajímavý čas začátku utkání, a to v 7.35. Hráčky nastoupily bez ranní snídaně a hladové předvedly nejlepší utkání z celého turnaje. Zaskočily svojí hrou soupeře, který do té doby ještě s nikým neprohrál. Možná je recept i na další turnaje nastoupit s menším hladem a o to větším odhodláním. Na úvod utkání nás brance podržela Kačka Duchků, podařilo se nám vypracovat třígólový náskok a dobrou obranou, jsme znervóznili hráčky soupeře. Po prvním poločase jsme vedli 5:3. Na začátku druhého poločasu jsme odskočili díky 3 gólům na 8:3 a zbytek zápasu jsme si již pohlídali a radovali se z vítězství 12:6.

Dalším naším soupeřem byl tým HKM Šurany ze Slovenska. Bylo dáno, že vítěz tohoto utkání v celkovém pořadí předskočí prohrávající tým. Boj začal od první minuty a nám se podařilo odskočit o jednu branku před soupeře. V osmé minutě jsme vedli o 2 góly 5:3. Výhodu jedné branky jsme si udržovali až do 15 minuty, kdy se zápas začal lámat v náš neprospěch. Několik ztracených míčů, nedisciplinovanost v obraně a soupeř se dostal až do čtyřgólového vedení 14:10. Holkám se nepodařilo dát branku dlouhé 4 minuty. Dvě minuty před koncem zápasu hráčky zkusily obrátit utkání ve svůj prospěch. Sérií 3 branek snížily na 13:14. A to ještě měly výhodu sedmimetrového hodu v posledních vteřinách utkání. Bohužel sedmička se nám nepodařila proměnit a tak výsledek zůstal v náš neprospěch 13:14.

V posledním nedělním utkání jsme se potkali s týmem DDM Strážnica. Skvěle nám vyšel vstup do utkání a zatímco do sítě soupeře padala jedna střela za druhou, tak naše obrana neumožnila soupeři zakončit téměř vůbec. Vypracovali jsme si pohodlný náskok 7:1 a zápas jsme v poklidu dotáhli do vítězného konce 11:4.

Celkově:

Na turnaji to bylo nahoru a dolů. Nejlepší výkon jsme jednoznačně podali proti TJ Strojár Malacky/ŠKH Rohožník, kdy jsme dominovali celý zápas.

K tradičním oporám patřily Dominika a Čert, v bráně Kačka a Sofča. Pochvalu za premiéru v brance zaslouží Sabča. Solidní výkon podala i Nella Šliků, která zvládla hrát na více postech.

Těší nás, že skoro všechny holky se dokázaly střelecky prosadit, že byly platnou součástí družstva.

Pochvala pak patří i fanouškům, kteří opět dokázali vytvořit skvělou atmosféru.

Hrály: Bergerová 17 střely / 27 branky, Brabcová, Dobiášová 0/2, Duchková 4/7, Lepší 2/3, Mašková 9/14, Michalidesová 23/37, Urbanczyková 2/10, Urbanová 11/32, Zapletalová 2/6, Zelená 4/12, Šliková 7/13, Žďánská 12/24

Chytaly: Duchková, Dobiášová, Brabcová