Výjezd na Slovensko bez bodů: Iuventa Michalovce 35:23 DHC PLZEŇ (24.2.2024)

| Přečteno 111x

Již v pátek 23.2.2024 vyrazila výprava plzeňských žen do dalekých Michalovců, kde druhý den nastupovala k jednomu z posledních utkání jarní části MOL Ligy.

Plzeňanky do utkání vstoupily přímo pohádkově. Na první branku se sice čekalo čtyři minuty, ale pak šla naše děvčata rychle do vedení 0:4. V sedmé minutě se konečně prosadila i Iuventa, ale Plzeň si až do dvacáté první minuty držela příjemné vedení tří branek 7:10. Domácí se ale dostali do tempa a i přesto, že je plzeňský celek nepustil do vedení, dokázali do konce poločasu srovnat na 14:14.

Hned v úvodu druhé půle si vzaly vedení poprvé v utkání na svou stranu Michalovce a následovalo přetahování o každý centimetr na hřišti. Ze kterého se až ve čtyřicáté sedmé minutě utrhli domácí k náskoku 22:19. DHC vstřelilo během poslední patnáctiminutovky pouhé čtyři branky, zatímco na druhé straně padaly jedna za druhou a i přes dramatický boj skončilo utkání vysokou porážkou 35:23.

Hodnocení trenéra Richarda Řezáče:

„Naše výkony jdou nahoru. I přes výsledek, který vypadá strašidelně, jsme dokázali být 45 minut vyrovnaným soupeřem. Michalovce mají velmi silný tým a v posledních patnácti minutách nás přehrávaly na všech postech. My máme na čem stavět. Když nám zachytají brankářky, jsme schopni hrát s kýmkoliv. V závěru zápasu jsme vyrobili několik chyb a věnovali soupeři jednoduché branky, proto tak na první pohled krutý výsledek.“

Nyní je na programu repre pauze po níž bude následovat domácí utkání se Slavií Praha, které se odehraje v sobotu 9.3.2024 od 17:00 a hned poté nás čeká již 6. ples DHC PLZEŇ v sokolovně v Újezdě. Lísky můžete stále kupovat u Markéty Volkové (viz. přiložený leták).

Hrály:

Benešová, Bušauerová, Drozdová 1, Fenclová 5, Galušková D. 1, Galušková L. 2, Lásková, Melicharová, Panošková 5, Polanková 1, Schreibmeierová 8/5, Tomanová

Chytaly: Mancellari, Vrbková