Minižačky za zářily na turnaji v Písku! (10. 2. 2024)

| Přečteno 128x

DHC Plzeň A

V sobotu 10. 2. jsme se účastnili jednodenního turnaje 6+1 v Písku. V 1. zápase jsme narazili na soupeře ze Strakonic. Utkání jsme začali tradičním způsobem, kdy nám trvalo prvních pár minut, než se rozkoukáme a přestaneme hrát sólově. Po úvodním drobném výpadku jsme celkově zlepšili náš obraz hry a utkání dostali pod kontrolu. Úvodní zápas jsme vyhrály 9:7.

Ve 2. zápase jsme narazili na domácí tým Písek A. Hra už byla kompaktní, jak v obraně, tak v útoku a celkový výkon byl kolektivní. Utkání jsme vyhráli 12:6.

Další zápas nás čekalo písecké béčko. Hra byla obdobná, jako v předchozím utkání a slavili jsme 3. výhru v řadě v poměru 10:6.

Ve 4. zápase jsme hráli proti našim mladším spoluhráčkám z DHC B. V utkání jsme dali velký prostor méně zkušeným hráčkám na různých postech. Opět se všechny hráčky osvědčily a v zápase jsme zvítězili 15:4.

Do posledního 5. utkání jsme vstupovali bez prohry a narazili na tým Jindřichova Hradce, který měl samé výhry a jednu remízu ze zápasu se Strakonicemi. Odehráli jsme těžké utkání a díky skvělému kolektivnímu pojetí hry,  velmi důsledné obrany na všech postech a dobře zvládnuté útočné hry na vysunutou obranu jsme zápas vyhráli v poměru 10:7. Tím jsme bez ztráty „kytičky“ obsadili celkové 1. místo na turnaji.

Hrály:

Brůhová, Čelustková, Chovanová, Indráková, Fryčková, Hodlová, Müllerová, Pavízová, Zajíčková, Zikmundovská.

Chytaly: Pavízová a Hodlová

DHC Plzeň B

Holky odehrály velmi silně obsazený turnaj. V každém zápase sbíraly zkušenosti, dařilo se zejména Kačce rozbíhat hru na středu a Barče Hodl a Barče Schejbal na spojkách. Je potřeba zapracovat na více variantách uvolnění, abychom pro soupeře nebyli tak čitelní.

Turnaj byl pro holky dobrou zkušeností. Některé z nich hrály vůbec poprvé šestkovou házenou (i s pivotem). Přestože jsme se v žádném zápase nedokázali herně soupeřkám přiblížit, tak postupně zápas od zápasu se holky zlepšovaly. Získané zkušenosti se jim určitě v budoucnu budou hodit.

Hrály:

Hodlová, Schejbalová, Vrbová, Kleinová, Machová, Görnerová, Aichingerová, Fiřtová, Klaudová, Cviklová

Chytaly: Schejbalová, Görnerová, Vrbová