Domácí vítězství s Porubou! DHC PLZEŇ 33:27 TJ Sokol Poruba (17.2.2024)

| Přečteno 107x

Sobota 17.2.2024 byla na DHC znamením domácích zápasů a jeden z nich odehrály i ženy. Po skvělém výkonu a parádním vstupu do druhé půle dokázaly za podpory famózního publika dojít k vítězství 33:27 a zisku dvou bodů.

Od samotného úvodu utkání se hrálo vyrovnaně a týmy se rvaly o každý centimetr hřiště. První si vzala vedení Plzeň 3:2, v deváté minutě už vedla Poruba 4:5 a pokaždé, když se jednomu z týmů povedlo sebeméně odskočit, druhý rychle srovnával. Do šaten se nicméně díky dobré koncovce odcházelo za příznivějšího stavu pro domácí 16:14.

Lepším týmem bylo DHC i po vstupu do druhé půle a ve čtyřicáté druhé minutě poprvé odskakoval na 23:19. O čtyři minuty déle byl náskok Plzeňanek už šestibrankový 26:20, což se ukázalo jako rozhodující. Ostravanky ještě zatlačily na plzeňskou obranu a necelé čtyři minuty před koncem stahovaly na 30:27. I tento nápor Plzeň bez větších problémů zvládla a dotáhla utkání k cennému vítězství 33:27.

Hodnocení trenéra Richarda Řezáče:

„Výhru jsme si zasloužili! Snažili jsme se takticky udržet hráčky koncentrované. Povedlo se nám držet tempo zápasu a zlepšeným výkonem v obraně si vytvářet šance z první a druhé vlny. Na druhé straně jsme výborně likvidovali druhou vlnu soupeře, a to byl základ úspěchu. Můžeme se v posledních zápasech spolehnout na kvalitní střelbu spojek, ze které pak těží ostatní hráčky. Jen nám chybí vyšší procento vyložených šancí. Divákům opět patří velké díky!“

V příštím kole čeká ženy náročný výjezd do slovenských Michalovcí, kde nastoupí v sobotu 24.2.2024 v 17:30. Utkání se bude přenášet na webových stránkách slovenské sázkové kanceláře Niké.sk (pod záložkou NikéTV).

Hrály:

Bušauerová, Schreibmeierová 10, Polanková 2, Drozdová 4, Panošková 4, Galušková L., Tomanová 1, Lásková, Melicharová 2, Galušková D., Benešová 1, Fenclová 9/4

Chytaly: Mancellari, Vrbková