V sobotu doma na Porubu! DHC PLZEŇ X TJ Sokol Poruba (17.2.2024)

| Přečteno 139x

Po luxusním domácím utkání s Dunajskou Stredou a bojovným výkonem v Mostě je načase konečně zase urvat nějaké body. O to se ženský kádr DHC PLZEŇ pokusí v sobotu 17.2.2024 v 17:00 doma proti Porubě.

Poruba má na kontě pouze dvě vítězství a drží se na předposlední jedenácté příčce tabulky. Zvítězit dokázala ostravská děvčata na palubovce Zlína 24:28 a doma s Hodonínem 31:28. V závěr podzimu navíc ve venkovních utkáních potrápila třeba Šalu 29:27 nebo Olomouc 30:28 a drama se dá očekávat tedy i v Plzni. Poslední vzájemné utkání na palubovce Poruby totiž neskončilo zas tak velkým rozdílem 21:23.

Plzeňanky se letos zatím trápí, ale v posledních utkáních s lídr tabulky ukázaly, že můžou měřit síly s elitou a pokud stejnou házenou předvedou v sobotním střetu se Sokolem, mají vítězství nadosah. Po remíze s Olomoucí, vítězství v Hodoníně a čtyřech porážkách je třeba přidat další body do tabulky a věříme, že plzeňské publikum vytvoří kulisu, která k tomu děvčatům napomůže.

Jak se k utkání staví trenér Richard Řezáč?

„Jestli chceme mít klidný zbytek sezóny, tak bychom měli zápas urvat na naši stranu. V předchozích zápasech jsme měli dobrou produktivitu v útoku, ale směrem dozadu máme rezervy, takže se koncentrujeme na defenzivní činnosti. Podpora fanoušků v minulém zápase doma byla výborná a je na čase jim to vrátit vítězstvím.“

Utkání v sobotu 17.2. začíná v tradičních 17:00 a budeme rádi za každého fanouška v hledišti! Pokud máte chuť, můžete si házenou zpříjemnit celé odpoledne. Ve 13:00 nastoupí ke svému prvoligovému utkání mladší dorostenky a v 15:00 zase ty starší. Oba týmy nastoupí také proti Porubě.