2. liga mladších dorostenek: DHC PLZEŇ 40:33 HBC JVP Strakonice 1921 (3.2.2024)

| Přečteno 88x

V sobotu 3.2.2024 v dopoledních hodinách odehrálo béčko mladšího dorostu svoje domácí utkání proti Strakonicím.

I přes nižší postavení Strakonic v tabulce jsme čekali poměrně těžký zápas, což se nám hned v úvodu utkáni potvrdilo. Strakonice měli poměrně slušnou hru 1 na 1 a velmi dobře spolupracovali s pivotem, což nám skoro po celý zápas dělalo velký problém. Naše obrana nebyla vůbec dobrá, nedokázali jsme správně a včas přebírat pivota a dostávali jsme snadné góly. V útočné fázi jsme si celkem dobře tvořili šance, ale bohužel jsme v prvním poločase měli šílenou koncovku. Udělali jsme v prvním poločase poměrně velké množství technických chyb a díky tomu všemu jsme Strakonicím nemohli odskočit na vetší brankový rozdíl než na poločasových 17:15 v náš prospěch.
V šatně jsme si řekli, že je především potřeba se více koncentrovat na obranu, ve které nám to vůbec nešlo a lépe proměňovat šance, které jsme si tvořili. Bohužel obrana stále nebyla dobrá. Strakonice dávali lehké góly především z pivota, kterého jsme nebyli schopný ubránit. Naštěstí jsme konečně začali poctivě proměňovat šance, které jsme si poměrně snadno v útoku tvořili. Díky proměňování jsme Strakonicím utekli na konečných 40:33.
Hodnocení trenéra Martina Cvikla:
Máme dva body, což je pozitivní. Bohužel naše koncovka, hlavně v prvním poločase byla velmi špatná, je potřeba aby se holky na koncovku více soustředily. Naše obrana byla celý zápas hrozná, Strakonice dobře spolupracovali s pivotem a nám to dělalo velký problém. Do dalších zápasu je potřeba obranu zlepšit. Přijdou těžší soupeři, kde nebude prostor na takové množství chyb.
V příštím kole vyráží béčko mladšího dorostu v neděli 11.2. do Prahy na Háje, kde nastoupí v 18:00.

Hrály:

Budková K. 5, Rittichová 2, Svatoňová 4, Šollarová 2, Dostalová 8/1, Sedláčková 2, Hanzlíková 5, Budková A. 9, Poskočilová 3

Chytaly: Nikodemová, Sýkorová