Zlatý Pololetní turnaj mladších žaček (Lázně Kynžvart 2. – 4. 2. 2024)

| Přečteno 148x

O pololetních prázdninách se v Kynžvartu tradičně koná žákovský turnaj, na kterém náš klub reprezentovalo družstvo mladších žaček, složené tentokrát pouze z hráček ročníku 2011 (2012 pojedou na další turnaj ve Velké nad Veličkou). A reprezentace to byla více než úspěšná. Po zlatých medailích z Ivančic, které holky přivezly před týdnem, tentokrát můžeme chválit nejen za výborné umístění, ale konečně i za o poznání lepší výkony, které holky předvedly (v porovnání s také zlatými Ivančicemi).

První páteční zápas proti mosteckému áčku nakonec přinesl o hodně větší drama, než se čekalo. Vůbec se nám nedařilo ubránit nejlepší hráčku soupeře a po většinu zápasu jsme proto dotahovali. Naštěstí i nám se dařilo střelecky a v gólové přestřelce jsme nakonec byli úspěšnější (18:17). V dobré střelecké formě (a méně důrazné obraně) jsme pak pokračovali i proti Zlínu (16:13). Velmi pěkný kolektivní výkon, kdy se téměř všechny hráčky dokázaly střelecky prosadit, pak holky předvedly proti Ústí nad Labem (23:10).

Sobotní ranní zápas proti pražské Slavii (v turnaji nakonec třetí) už rozhodoval o postupu do semifinále. Nám skvěle vyšel vstup do utkání a zatímco do sítě soupeře padala jedna střela za druhou, tak naše obrana neumožnila soupeři zakončit téměř vůbec. Když po 15 minutách svítil na ukazateli výsledek 9:2, zdálo se být rozhodnuto. Závěrečná desetiminutovka však byla asi naše nejhorší v turnaji. V útoku jsme začali kupit chybu za chybou a ani obrana už zdaleka nefungovala tak dobře. Naštěstí čas hrál v náš prospěch a soupeři se nepodařilo více než snížit (9:8). Poslední zápas v základní skupině s Chebem jsme pak po průměrném výkonu kontrolovali od začátku až do konce (11:8).

Do semifinále, v němž nás večer čekal Písek, jsme tak postoupili z prvního místa ve skupině. Stejně jako před týdnem v Ivančicích, zápas i tentokrát přinesl velký boj o každý míč. Obě družstva se přetahovala o vítězství a i kvůli velkému množství neproměněných šancí nebylo do poslední chvíle jasno. Nás po celý zápas držela skvělá Nelča v brance, se soupeřkami zas naopak hrály tyčky, které nám nedovolily skórovat častěji. V závěru se však (podobně jako před týdnem) přiklonilo štěstí více na naši stranu a po výborném výkonu jsme mohli slavit postup do finále (9:8).

V něm nás v neděli čekaly velmi silné a turnajem rovněž bez ztráty bodu procházející Strakonice. V brance tentokrát dostala šanci Naty a byly to především její výborné zákroky, které nám od počátku dodávaly klid a umožnily vybudovat si rychle rozhodující náskok. Dařila se nám spolupráce s pivotem a k tomu se přidaly důležité branky a vybojované sedmičky křídel. I když jsme v závěru trochu polevili, tak soupeř už neměl síly na to, aby zápas alespoň zdramatizoval. Po dalším výborném výkonu jsme tak mohli slavit naprosto zasloužené zlaté medaile (11:7).

Celkově lze tentokrát chválit určitě více než před týdnem (byť výsledkově oba turnaje skončily stejně). K tradičně (především proti silnějším soupeřům) velmi dobře pracující obraně se přidaly obě brankářky, které byly velkými oporami. Útočná fáze hry byla o něco rychlejší, dařilo se více zapojit pivota a konečně se přidala i střelba z dálky, s níž holky dlouhodobě bojují. Z jednotlivců odehrála rozhodně nejlepší turnaj v sezóně Simča, která byla i nejlepší střelkyní týmu, a vyzdvihnout lze určitě i Áju, která se dokázala prosazovat především z pivota. Pěkné výkony (i když spíše proti slabším soupeřům) předvedla i Zuzka. Trochu za očekáváním naopak zůstaly Rybka s Kačkou, které v Ivančicích předvedly o něco lepší výkony. Pochvalu zaslouží i všechna křídla, která měla tentokrát o něco vyšší úspěšnost střelby, než před týdnem, a i proti silným soupeřům přidala důležité branky. Těší nás, že všechny holky se dokázaly střelecky prosadit, že byly platnou součástí družstva a že každá z nich má na zlatých medailích svůj podíl.

Pochvala pak patří i fanouškům, kteří opět (zejména ve finále) dokázali vytvořit skvělou atmosféru a holky namotivovali ještě k lepším výkonům.

Hrály: Boušová 2 střely / 2 branky, Kampfová 30/22, Krejčí 14/10, Kurešová 10/6, Markupová 4/3, Mojsza 6/4, Pivoňková 4/2, Přerostová 8/5, Randová 20/16, Roubová 3/2, Rybová 18/11, Sýkorová 17/15, Valentová 3/1

Chytaly: Boušová, Pivoňková

Fotky z turnaje zde