Doma bez bodů: DHC PLZEŇ 27:31 HC DAC Dunajská Streda (3.2.2024)

| Přečteno 126x

Nervydrásající utkání do posledních minut přineslo dnešní utkání žen DHC PLZEŇ proti Dunajské Stredě, které nakonec skončilo vítězstvím soupeře 27:31.

První gól utkání vstřelila Dunajská Streda, ale Plzeňanky rychle převzaly taktovku a šly do vedení 3:1. V osmé minutě bylo srovnáno (4:4) a o tři minuty déle byl ve vedení soupeř 4:6. Plzeňská děvčata ale těm slovenským stále šlapala na paty a sedm minut před koncem šla dokonce opět do vedení 11:10. Hostující celek do poločasu ještě stihl skóre obrátit a do šaten se šlo za stavu 13:14.

Druhá půle pokračovala ve vyrovnaném průběhu. Ve čtyřicáté druhé minutě brala Plzeň po šňůře tří branek opět vedení 19:18. To ale nemělo dlouhé trvání a až do samotného závěru byli domácí týme, který musel neustále umazávat a dorovnávat soupeře. Ještě čtyři minuty před koncem byl po červené kartě kapitánky Lindy Galuškové stav o jedinou branku 28:27, a ten vydržel až do koncovky padesáté deváté minuty. Pak se Slovenkám povedlo dvakrát až příliš jednoduše skórovat a poslední brankou utkání ukončit boj za stavu 27:31.

Hodnocení trenéra Richarda Řezáče:

„Děvčata dnes nechala na hřišti vše. V této sezóně to byl náš nejlepší zápas. Každá hráčka hrála na hranici svých možností a do poslední minuty nebylo rozhodnuto. Zápas pak rozhodly detaily. Dnešní zápas tahaly v útoku spojky a v obraně jsme podali kolektivní výkon s nadprůměrným výkonem Evy Mancellaril. Divákům se zápas musel líbit. Nutno jim poděkovat za kreativitu a nešlo si nevšimnout, že si připravily zpívané choreo a budou-li se nabalovat další, může z toho být perfektní kulisa. Děkujeme“

V soboru 10.12. vyráží děvčata na utkání do Mostu, kde nastoupí v 18:00.

Hrály:

Bušauerová 1, Schreibmeierová 9, Panošková, Drozdová, Panošková 1, Galušková L. 2, Tomanová, Lásková, Melicharová, Galušková D. 2, Benešová, Fenclová 12/5

Chytaly: Mancellari v Zákaladu