Plzeňská liga starších žaček DHC Plzeň (28. 1. 2024)

| Přečteno 136x

V netradičním formátu se tentokrát odehrála Plzeňská liga starších žaček. Nezúčastnil se tým HK Slavia VŠ Plzeň B. A družstvo DHC Plzeň B odehrálo jen jeden zápas.

V prvním utkání nás čekalo derby DHC A – DHC B. V jednom týmu nebyl nikdo na střídání a ve druhém jedna. A tak toho měly hráčky brzy plné zuby. Snaha hrát v rychlém tempu vydržela obou týmům prvních 10 minut, pak už se přešlo do úsporného režimu. Béčko bojovalo a šlapalo Áčku na paty. Áčko nakonec zvítězilo se štěstím o jediný gól 22 : 21.

Druhé utkání nás čekal tým HK Slavia VŠ Plzeň A. Slávistky předváděly sympatickou házenou se střelbou z dálky, kterou se nám dařilo blokovat méně, než bychom si přáli. Nicméně se nám dařily přechody do útoku, a tak jsme si do poločasu vypracovali sedmigólový náskok, který jsme ve druhé půli ještě navýšili až na konečných 23 : 8.

Třetí zápas proti Házená Rokycany jsme zvládli v pohodovém tempu a vyhráli 31 : 8.

Poslední zápas proti Chebu jsme špatně bránily. Nejenže jsme prohrávali osobní souboje, ale nedařilo se nám ani blokovat střelbu z dálky. Ani brankářkám se příliš nedařilo. A když se k tomu připočte i řada neproměněných šancí a několik zbrklých přihrávek, tak to pro nás nemohlo dobře dopadnout. Ve druhém poločase jsme byli horším týmem, a tak nakonec zápas skončil remízou 18 : 18.