Z Hané s prázdnou: DHK Zora Olomouc 33:27 DHC PLZEŇ (27.1.2024)

| Přečteno 76x

V sobotu 27.1. v ranních hodinách vyrazila ženská složka DHC Plzeň k poslednímu ze tří výjezdů do daleké Olomouce.

Od úvodního hvizdu bylo jasné, že nás čeká ostré a strhující utkání a po první desetiminutovce vedla naše děvčata 4:6. Boj o každý centimetr hřiště bavil jistě nejednoho diváka v hledišti i za obrazovkami TVCOM a ve dvacáté čtvrté minutě svítil na tabuli stav 12:12. Závěr se však po time-outu zadařil více domácím, kteří do šatny odcházeli s příjemným náskokem 17:14.

Plzeňanky se od začátku druhé půle snažily hru opět srovnat a dostat se do hry, ale Olomouc si stále držela minimálně tříbrankové vedení 22:19. Pak se navíc plzeňský celek dlouhých sedm minut nedokázal prosadit a stav byl rázem ve čtyřicáté deváté minutě 26:19. Tento rozdíl se stal Plzni osudovým a ani ze Zory se tak po prohře 33:27 nevrací s bodovým ziskem.

Hodnocení trenéra Richarda Řezáče:

„Dařilo se nám v prvním poločase udávat tempo hry a když jsme proměňovali, byli jsme rovnocenným soupeřem. V poslední pětiminutovce jsme špatnou koncovkou dovolili domácím dostat se v poločase na +4 branky. Ve druhém poločase jsme se snažili se vrátit do zápasu, ale přišla pasáž zbytečných chyb a zápas jsme rozhodli. Škoda těch slabších pasáží. Jinak měl zápas tempo i značnou kvalitu.“

V sobotu 3.2. nás v tradičních 17:00 čeká konečně domácí utkání s Dunajskou Stredou a pokud chceme pomýšlet na body, budeme potřebovat každého z Vás!

Hrály:

Bušauerová, Schreibmeierová 6/3, Polanková 1, Drozdová 1, Panošková 2, Galušková L. 4, Tomanová 1, Lásková 2, Galušková D. 2, Benešová, Fenclová 8/2

Chytaly: Mancellari, Vrbková