Zlatý Vangl Cup (starší žačky, Ivančice 19. – 21. 1. 2024)

| Přečteno 270x

Třetí lednový víkend se vypravily starší žačky opět  na Moravu, tentokrat na skvěle organizovaný turnaj v Ivančicích.
V pátek nás čekaly Kobylisy. Utkání jsme zvládli v dobrém tempu. Sice neproměněných střel bylo víc, než bychom si přali, ale i tak jsme vyhráli 22:6.
V sobotu rano nás čekal nevyzpytatelný Zlín B. My jsme ale hráli koncentrovaně a střelecký koncert Lúcy skvěle doplňovali i ostatní. Již v první půli jsme odskočili na 8:2. Ve druhé půli jsme pokračovali v soustředěném výkonu a dotáhli zapas do vítězného konce 18:8.
Druhý zápas nás čekalo v Žákovské lize neporažené Velké Meziříčí. My jsme podali nepřesvědčivý výkon v první půli a prohrávali 5:6. V polovině druhé půle to bylo dokonce o dva pro soupeřky. V následujících minutách jsme se do toho opřeli a otočili na 15:12. Závěr zápasu jsme si pohlídali a vyhráli 18:13.
Třetí zapas nás čekal Zlín A. Vstup do utkání se nam nevydařil a v šesté minutě jsme prohrávali 0:5. Ani oddechový čas obrat v zápase nepřinesl (9. minuta a stav 1:7 pro Zlín). Pak ale dala Egi z trháku, Lúca ze šestky a Emilka se přidala z křídla. Obrana začala fungovat a lépe jsme se vraceli do obrany. Do poločasu jsme dotáhli na 7:9. Trpělivou hrou jsme postupně dokázali otočit až na dvougólový náskok, který jsme si v hektickém závěru pohlídali.
Čtvrtý sobotní zapas nás čekaly domácí Ivančice. Ty předtím dokázaly porazit Zlín A.  Nám se vydařil vstup do zápasu a v 5. minutě jsme vedli 6:0. Pak ale přišla hrozivá pasáž, ve které se Ivančice vrátily do zápasu a dotáhly na 11:11. Pak ale přišly výborné chvíle Míši Pluhařové, která jeden míč získala a tři branky dala. Postupně jsme zlepšili obranu a dovedli zapas do vítězného konce 18:15.
Poslední sobotní zápas byl opět proti velmi těžkému soupeři – hráčkám Písku. Tentokrat jsme od začátku vedli a ve druhem půli ani jednou nepustili soupeřky na dostřel. Hlavně Lúca byla znovu k nezastavení, a tak jsme náročný den uzavřeli vítězstvím 19:14.
V neděli rano jsme nejprve po prachmizerném výkonu porazily Čadcu 15:6 (ospalý výkon s velkým množstvím neproměněných šancí si určitě za rámeček nedáme).
Pak už jsme najeli na náš herní standard a v dalším utkání zvítězili nad Olomoucí 19:9.
Turnaj gradoval naším závěrečným utkáním proti DHC Slavia Praha. Začátek zápasu se nam vůbec nevydařil. Ještě v 11. minutě vedla Slavia 5:0. Potom se trefila Egi a vzápětí Naty vybojovala sedmičku, kterou Róza proměnila. Ve druhé půli jsme pokračovali v bojovném výkonu a postupně ukrajovali z náskoku soupeřek. Ve 4. minutě druhého poločasu jsme srovnali a v 7. už vedli o tři branky. Závěr jsme si pohlídali a zvítězili 11:8. Rozhodla kolektivní hra a aktivní zapojení všech hráček.

Celkově:

Patrně svůj nejlepší turnaj odehrála Lúca. Měla výborný tah na branku, skvěle připravovala šance pro ostatní a i technicky předvedla věci, které se v této kategorii málokdy vidí. Dařilo se jí i střelecky a odnesla si trofej pro nejlepší střelkyni turnaje.
Na turnaji jsme se prezentovali rychlou a kolektivní házenou. Gólově se do střelecké listiny zapsaly již tradičně všechny hráčky. Velmi dobrým výkonem to podpořily obě brankářky a připsaly si i spoustu asistencí.
Celý tým zaslouží velkou pochvalu za to, jak se opakovaně dokázal vyrovnat s nepříznivým stavem a vrátit do zápasu. Všechny holky se na medailích podílely a všechny se z nich mohou zaslouženě radovat.
Děkujeme pořadatelům za tradičně skvělé organizační zajištění a za krásný turnaj, který se odehrál v přátelské atmosféře!

Hrály:

Čardová 10, Červená 13, Dlesková 12, Egermajerová 17, Haberová 4, Pivoňková 2, Pluhařová 6, Poskočilová 8, Rittichová 48, Samcová 14, Sedláčková 4, Smutná 2, Vodrážková 14
Chytaly Sýkorová, Pivoňková