Turnaj mini v Jindřichově Hradci (13. 1. 2024)

| Přečteno 189x

Na další turnaj jsme jeli autobusem do Jindřichova Hradce v počtu 24 hráček rozdělených na místě do dvou družstev DHC A a B. V krásném prostředí moderní sportovní haly holky výjimečně vedl jen ryze mužský trenérský tým.

DHC Plzeň A

Úvodní zápas jsme odehráli proti našemu B týmu. V počátku utkání proti našim mladším a méně zkušeným spoluhráčkám bylo vidět, že se potřebujeme po cestě ještě chvilku rozkoukat, než začneme hrát. Po rozpačitých prvních minutách jsme přepnuli a začali dělat na hřišti to, co umíme. Hra se zrychlila a holky se začaly dostávat do tempa. Náš největší problém byl, že jsme nerozehrávali dostatečně rychle dopředu, následně jsme zbytečně ztráceli míče sólováním hráček do skupinky protihráček a nevyužívali jsme volné spoluhráčky vepředu v lepších pozicích. Zápas jsme vyhráli 11:2.

V dalším utkání jsme narazili na tradičního soupeře z Písku. Do soupeře jsme se pustili s velkou chutí. Pěknou kompaktní obranou, skvěle chytající gólmankou a zlepšenou hrou v útoku, jsme si se soupeřem poradili. Ze začátku nám dělala problém soupeřova vysunutá obrana, ale postupně jsme si je rozběhali. Utkání jsme vyhráli 8:3.

Ve třetím utkání s týmem Milevska jsme navázali na předchozí dobrý výkon s Pískem. Obraz hry byl prakticky totožný a zápas jsme vyhráli 8:6.

Následující utkání se slovenským soupeřem ŠKP Rohožník jsme opět hráli v nastaveném módu z předchozích utkání. Dobrá gólmanka, obrana a kolektivní hra v útoku. Do hry se začali dobře zapojovat i mladší hráčky, které byly s námi na větší házené poprvé. Výhra 12:6 byla zcela zasloužená.

Páté utkání na turnaji se ukázalo, jako nejtěžší z celého dne. Byl to zápas proti domácímu týmu Jindřichova Hradce, pozdějšímu vítězi celého turnaje. Tento zápas byl naším nejlepším utkáním na celém turnaji. V napínavé bitvě před burácející halou bylo šťastnější družstvo domácích. Zápas jsme prohráli nešťastným gólem z dálky o gól 6:7. Ale navzdory prohře mělo utkání parametry a muselo se divákům líbit.

V posledním utkání jsme narazili na Slavii Praha. Sice už byla vidět nesoustředěnost a únava, ale srdnatým a bojovným výkonem jsme utkání ovládli 8:5 a získali na turnaji celkové druhé místo.

Celkově se nám celý turnaj povedl a ukázal věci, na kterých musíme více pracovat. Holky zaslouží obrovskou pochvalu.

Hrály: Čelustková, Chovanová, Indráková, Klaudová, Kodlová, Pavízová, Schejbalová, Slámová, Troníčková, Vrbová, Zajíčková, Zikmundovská

DHC Plzeň B

V prvním rozehřívacím zápase jsme se utkali s „áčkem“. Po prvotních rozpacích jsme podali bojovný výkon. Mírný respekt z „áčka“ a fakt, že zhruba polovina týmu nemá v šestkové moc nahráno, způsobil velmi mnoho ztrát balonů. V obraně jsme nestačili fyzicky, a stejně tak v útoku. Nezřídka se jednalo zmatečný útěk ze svého místa a vymýšlení nevymyslitelného. Ale jak se ukázalo později, právě naše „áčko“ bylo nejtěžším soupeřem.

Na Písek jsme vyrukovaly s Anetkou v bráně. Opět jsme trochu zaspali začátek, kdy jsme se nemohli srovnat v šestkovém postavení v útoku ani v obraně. Přibližně po pěti minutách se najednou hra docela srovnala. Holky začaly makat úplně naplno, mačkaly ze sebe maximum a dobrým kolektivním výkonem, kdy některé hráčky hrály v absolutním nadstandardu, začaly Písek trápit. Bohužel jsme se ale vždy dopustili chyby jedince, jak v útoku, tak v obraně (nepochopitelné opuštění obranné pozice), tak následovalo i pár ztrát míčů. Ač jsme opět prohráli, holky po zápase měly právem dobrou náladu, aneb chybami se učíme.

Ve třetím zápase nás potkalo Milevsko, konečný výsledek možná nevypadá dobře, ale jednalo se o velmi povedený zápas. Hráli jsme aktivně a velmi náročně. Konečný výsledek je ovlivněn neproměněnýma 4 loženkama. A na druhé straně 3 góly, které si tam naše brankářka hodila vlastně sama.

Čtvrtý tým přijel ze Slovenka, jednalo se o Rohožník. Proti třem vyšším a šikovným spojkám jsme zkusili vysunout obranu na 12 metrů. Ze začátku vše fungovalo, ale po chvíli soupeř výborně zareagoval dobrou hrou do pivota, kde jsme propadli cca 6x a vždy z toho byl gól. Na konci zápasu nám již docházely síly. Fyzicky už to pro některé hráčky bylo na hraně.

Pátý zápas s domácím Hradcem a zase to přišlo, norma jednoho blbého zápasu vybrána. Na co se šáhlo, to se nepovedlo. Zápas skoro bez brankáře, obrana a útok parodie na Šípkovou Růženku. Rychle zapomenout a hlavy nahoru do posledního zápasu.

Poslední zápas turnaje nás čekal proti pražské Slávii – hurá, povedl se. Zkusili jsme dvě osobky po celém hřišti a vzadu 4 nejsilnější dělající pohyblivou hradbu na 6 metrech. Na fakt, že holky hrály něco podobného úplně poprvé, obranu zvládly nadstandardně dobře pouze ze 7 obdrženými góly. V útoku hrály holky vlivem protáčení sestavy, velmi individuálně, ale docela jim to vycházelo.

Závěrem, vše jsme prohráli, ale dobrý pocit a hlavy nahoře být mohou. Holky do toho daly maximum, co mohly, a do dalších zápasů určitě získaly cenné zkušenosti a „ohrály“ se. Chtěl bych poděkovat holkám za celý turnaj, převažuje ve mně spokojenost a dobrý pocit. Dále bych chtěl poděkovat Hodlíkovi za celodenní mačkání statistik. A také Zikimu, jeho hlasivky a bubnování neúnavně zněli celý den halou.

Výsledky:

DHC B : DHC A  2:11

DHC B : Písek    4:8

DHC B : Milevsko          3:7

DHC B : SKH Rohožnik   8:13

DHC B : Jindřichův Hradec         5:13

DHC B : Slavia Praha     4:7

Hrály: Aichingerová Niky, Cviklová Terka, Fiřtová Vali, Fryčková Kája, Görnerová Anetka, Hodlová Barča, Kleinová Viki, Tyllová Niky, Machová Evička, Müllerová Marcelka, Uhlářová Viki a Vildmanová Linda