Dlouhá cesta se vyplatila! HK Hodonín 30:39 DHC PLZEŇ (13.1.2024)

| Přečteno 138x

Po ne příliš šťastném vstupu do Nového roku si Plzeňanky spravily chuť a z Hodonína vezou vysoké vítězství 30:39 a hlavně dva body. Veronika Fenclová navíc nastřílela neskutečných 17 branek a výrazně si polepšila ve statistice střelkyň.

Od samotného úvodu se hrálo vyrovnaně a mírné vedení si od desáté minuty drželi domácí. Půl minuty po vyloučení Dominiky Galuškové si trest vybrala i Simona Schreibmeierová a Hodonín odskočil na 8:6. Plzeň statečně vzdorovala, až se několik sekund před koncem první půle dočkala převratu na 14:15.

První desetiminutovka druhého poločasu ještě nevypadala na tak vysoký rozdíl (21:23). Pak ale DHC pomalými krůčky začalo navyšovat své vedení a ve čtyřicáté osmé minutě svítil na tabuli stav již příjemných 24:30. Domácí se ještě pokusili zatlačit na plzeňskou obranu. Tu ale uklidnil time-outem trenér Richard Řezáč zbytek utkání už byl jasně v jejich režii. Poslední se prosazovala Pavlína Lásková, která uzavřela utkání za stavu 30:39.

Hodnocení trenéra Richarda Řezáče:

„Jsme spokojeni s výhrou. Nebyl to lehký zápas, ale v určitých fázích jsme projevili více zkušeností. Fenoménem utkání byla Galu (Verča Fenclová), na kterou se můžete v takových zápasech vždy spolehnout. Důležité vítězství a nalití energie do týmu a pro nás i fakt, že jsme zapojili celou lavičku. Každá jedna pro tým a výsledek odvedla maximum. Vítězným faktorem byla i režie v útoku, kde Linda Galušková podala disciplinovaný výkon a těžil z toho celý tým.“

Na programu jsou teď ještě dva výjezdy – do Písku 20.1. a do Olomouce 27.1. Na další domácí utkání se můžete těšit v sobotu 3.2.2024 od 18:00 proti Dunajské Stredě.

Hrály:

Bušauerová 1, Schreibmeierová 6, Polanková 1, Drozdová, Panošková 4, Galušková L. 4, Tomanová, Lásková 1, Melicharová 1, Galušková D. 4, Benešová, Fenclová 17/3

Chytaly: Mancellari, Vrbková