Žákovská liga – 2. kolo – Paskov (14. 1. 2024)

| Přečteno 166x

Druhé kolo Žákovské ligy dopřálo hráčkám pořádný výlet, přes Čechy, Moravu až do Slezska. Turnaj v dalekém Paskově pořádal TJ Sokol Klimkovice.

První zápas nás čekaly nebezpečné Strakonice. My jsme věděli, že si musíme pohlídat především spolupráci s pivotem.  Vstup do utkání se nám nadmíru povedl a záhy jsme si vypracovali pětigólový náskok, který jsme do poločasu navýšili na 14 : 7. Ve druhé půli jsme v obraně trochu polevili, a tak byla hra mnohem vyrovnanější. I tak jsme měli dostatečně nahráno a vyhráli jsme 23 : 15.

Ve druhém utkání proti domácím Klimkovicím jsme zvládli roli favorita a jednoznačně soupeřky přehrály (35 : 8).

Třetí zápas proti Porubě jsme se dlouho nemohli trefit (až v 5. minutě přerušila Lúca gólový půst). O poločase už to bylo 12 : 3. Ve druhé půli jsme nejprve pustili soupeřky zpátky do hry (14 : 7), abychom vzápětí výbornou pasáží odskočili a během osmi minut navýšili na 26 : 9. Tentokrát třicítka nepadla (vyhráli jsme 29 : 9).

V posledním zápase proti Zlínu B jsme musei bojovat o každý míč. Soupeřky hrály výborně a nic nám nedaly zadarmo. My jsme ale ukázali, že jsme zkušenějším týmem, a tak jsme si poločasový náskok 13 : 6 pohlídali až do samého závěru (konečný výsledek 24 : 18 pro DHC Plzeň).

Celkově:

Velmi dobrý výkon dnes předvedly obě brankářky (potěšily nejen brankářskými zákroky, ale i krásnými přihrávkami do rychlých útoků). V poli opět vysoký standard předváděly Lúca, Róza, Vendy a Egi. Výborně zahrála také mladší žačka Kačka.

Hrály:

Cvačková 1, Dlesková 9, Egermajerová 9, Hřebejková 5, Kaucká 3, Krejčí 8, Pluhařová 5, Poskočilová 4, Rittichová 25, Samcová 13, Sedláčková 3, Čardová 3, Červená 22, Sýkorová 1

Chytaly: Kaucká, Sýkorová