První bod z jarní části soutěže! DHC PLZEŇ 31:31 Handball Club Zlín (6.1.2023

| Přečteno 198x

Po prvním poločase jistě většina publika pomýšlela na dva body. Druhá půle prvního jarního utkání ale přinesla drama až do konce a konečnou remízu 31:31.

Plzeňanky vstoupily třemi rychlými brankami a rychle nabraly sebevědomí. Zlín v sedmé minutě srovnával a o minutu později se dokonce dostal do vedení 4:5. Díky vyloučení na soupeřově straně brala ale Plzeň vedení tří branek rychle zpět 8:5 a diktovala hru. Do závěru první půle se vstupovalo za stavu 14:9 a i přes snížení hostujících na 15:13 domácí hráčky nepolevily a dotáhly poločas ke stavu 19:15.

V druhé půli změnil Zlín obranu a donutil DHC ke spoustě chyb. Po pouhých šesti minutách byl stav o jedinou branku 21:20 a jistota dramatického utkání. Plzeňský celek ještě dokázal odskočit na 26:22, ale ne na dlouho. Ve čtyřicáté sedmé minutě postihlo domácí obranu dvojnásobné vyloučení a tři minuty před koncem byl už ve vedení Zlín. Plzeňanky dokázaly stav korigovat, ale zvrátit ho na svoji stranu již bohužel ne. Konečný stav 31:31 tak pro oba celky znamená jeden bod.

Hodnocení trenéra Richarda Řezáče:

„Nezvládli jsme druhý poločas a ztratili jsme bod. Nevypořádali jsme se ve druhé půli dobře s obranným systémem soupeře, ztráceli míče a soupeř toho využíval. Měli jsme velmi vysoké procento úspěšnosti střelby, ale v obraně naopak podprůměrný výkon brankářek. Utkání jsme měli zvládnout. Teď nás čekají tři zápasy venku, takže musíme ten bod přivézt z venku.“

Nyní čekají DHC Plzeň tři výjezdy. Nejprve do Hodonína, pak do Písku a nakonec do Olomouce. Na další domácí utkání se můžete těšit v sobotu 3.2.2024 od 18:00 proti Dunajské Stredě.

Hrály:

Bušauerová, Schreibmeierová 5, Polanková 1, Drozdová 1, Panošková 3, Galušková L. 5, Tomanová, Lásková, Melicharová 1, Galušková D. 3, Benešová, Fenclová 12/5

Chytaly: Mancellari, Vrbková