Do nového roku vstupujeme na domácí palubovce! DHC PLZEŇ X Handball Club Zlín (6.1.2024)

| Přečteno 73x

Po dlouhé téměř dvouměsíční zimní pauze je čas vstoupit do druhé poloviny soutěžního ročníku MOL Ligy 2023/24 a to právě na domácí palubovce 31.Zš Plzeň v sobotu 6.1.2024 v 17:00 proti Zlínu.

Zlín je v tabulce pouze o příčku a o jediný bod za Plzní, navíc v samotném úvodu celé sezóny Plzeňanky na palubovce soupeře padly rozdílem tří branek 26:23 a mají mu co vracet. Na domácí palubovce dokázal zlínský celek potrápit nejednoho soupeře. Své vítězství 27:28 si zde musel vybojovat Písek, Šala ve Zlíně dokázala pouze remizovat 27:27 a Olomouc zde dokonce v osmém kole soutěže padla 26:23.

Plzeň stále hledá formu z předchozích sezón a věřme, že s nástupem nového roku ji také najde. Začátkem letošní sezóny připsala děvčata dvě vysoká vítězství 31:19 a 41:37 s Hodonínem a Olomoucí. Po dvou prohrách s Dunajskou Stredou a Mostem ještě dokázal tým pod vedením trenéra Richarda Řezáče zvítězit v Porubě 21:23. To byly poslední body, které DHC vybojovalo a o další se bude rvát v jarní části soutěže.

Co po přípravě sdělil ke vstupu do zápasového režimu trenér Richard Řezáč?

„Repre pauza byla dlouhá a bylo dost času na mobilizaci sil. Díky zdravotním, studijním, pracovním a osobním důvodům nebyla příprava optimální, takže až samotný zápas nám ukáže, jak na tom doopravdy jsme. Cílem jarní části je pokusit se atakovat příčky zajišťující play-off a minimálně vybojovat co nejlepší pozici pro play-out. Domácí utkání bychom měli vyhrávat a zkusit loupit i venku. Pak máme šanci.“

Pomoct bude opět potřeba i od Vás a proto Vás zveme na první domácí utkání tohoto roku již v sobotu 6.1. od tradičních 17:00. Těšíme se na značkách v hale 31.Zš Plzeň! Utkání bude možno sledovat i na online platformě TVCOM.