Přípravky odstartovaly nový rok v Rokycanech (6. 1. 2024)

| Přečteno 153x

Hned první lednový víkend zahájily přípravky letošní házenkářskou sezónu v Rokycanech.

Ve skupině A startovaly dva týmy DHC Plzeň. Ty byly složeny převážně z hráček ročníku 2015. Společně s nimi si zahrály i Lcuka Voráčková a Niky Tyllová (2016) a Terka Uhlářová (2017).

DHC Plzeň A

Áčko vlétlo do turnaje s chutí a v prvním utkání proti Slavia A jasně dominovalo. Tradičně vyrovnaný byl souboj s DHC Plzeň B. Velmi dobře jsme bránili v dalším utkání proti Rokycanům. Naopak se Slávií A a bohužel i s Talentem byla právě obrana naše slabina. Poslední zápas s Chebem jsme zase poněkud vylepšili dojem z naší hry dobrým pohybem i zisky několika míčů.

Celkově je vidět velké zlepšení hlavně v pohybu směrem dopředu.  Obrana se nám s těmi nejlepší ještě úplně nedaří – sice už umíme dobře najít svého útočníka, ale málokdy se podaří obsadit ho tak důrazně, aby se neprosadil a nebo aby se nám podařilo získat míč. Velkou pochvalu mají holky za kolektivní pojetí hry. Těší nás, že hrají všechny a spolu a že hledají spoluhráčky v té nejlepší příležitosti. Góly dávaly úplně všichni 🙂

Hrály:

Voráčková, Schejbalová, Görnerová, Uhlářová T., Kumpová, Müllerová + se sádrou neúnavně fandila Doli

DHC Plzeň B

Po vánočních svátkách se holky sešly na prvním turnaji ve čtyřkové v Rokycanech. První zápas si zahrály proti Slavii A, rychle se rozkoukaly a v rozehřívací zápas zvládly docela dobře. Další zápas nás čekal proti našemu Áčku. Zápasy, které jsou vždy „divné“ vzaly s nadšením a bylo vidět dost hezkých okamžiků. Následující 3 zápasy byly proti trochu slabším soupeřům. Holky dokázaly splnit i nějaké pokyny navíc, neklepat si, házet druhou rukou atd. a s chutí si zahrály. Poslední zápas byl proti klukům z Talentu. Holky rychle odhodily přirozený respekt z kluků a ještě Talenťáckých 🙂 a dokázaly se klukům vyrovnat a zahrát si vyrovnanou partii. Turnaj splnil roli posalátového lednového otvíráku. Teď je třeba začít zase trénovat a dále se zlepšovat.

Hrály:

Šebellová, Uhlářová V., Bouzková, Kodlová, Tyllová, Vildmanová, Slámová + se sádrou neúnavně fandila Doli

 

Ve skupině B nastoupily také dva týmy – DHC Plzeň C a D – složené z hráček ročníků 2016-2018. Hrálo se 1×12 minut a postupně se utkaly se Slavií C a D, Rokycanami B, Talentem B, Šťáhlavy a samozřejmě i mezi sebou.

Fotky naleznete zde.

DHC PLZEŇ C

Tento tým odehrál velmi pěkný turnaj, zatím vůbec nejlepší. Všechny hráčky chodily do střelby a téměř všechny i dokázaly dát nějaký ten gól. Bylo k vidění několik hezkých útočných akcí po více přihrávkách a povedlo se nám získat několik míčů vypíchnutím přihrávky soupeře. Zlepšení přišlo také v obraně. Sice ne vždy a ne všechny hráčky si dokázaly rozebrat protihráčky tak, abychom si všechny pohlídali, ale i tak byla obrana výrazně lepší než na posledních turnajích. Za tento turnaj si celý tým zaslouží velkou pochvalu a věřím, že v těchto a ještě lepších výkonech budeme pokračovat.

Hrály:

Alexandr, Bernardová, Brabcová, Kočišová, Kubatová, Kubrichtová, Pavelková

DHC PLZEŇ D

I tento tým se snažil směrem do útoku, a i tady bylo k vidění v každém zápase několik pěkných střel, ze kterých padaly góly. Ovšem zde chybí pohyb, a to u všech hráček bez výjimky. Nikomu se nechce běhat, natož vracet do obrany. Čeká nás tedy ještě velká práce. Nicméně i tady věřím, že brzy přijde
zlepšení.

Hrály:

Stehlíková, Šimicová, Šimanová, Šourková A., Šourková S., Votavová