Prosinec – měsíc dobrých skutků! (Jak to dopadlo?)

| Přečteno 155x

Začátkem prosince jsme vás informovali o projektu „Prosinec – měsíc dobrých skutků,“ který se nesl celým klubem napříč všemi kategoriemi a i díky vám jsme tak mohli v předvánočním čase uskutečnit hned několik krásných skutků, které udělaly radost lidem i zvířátkům všech věkových kategorií.

Celý klub se po loňské úspěšné premiéře zapojil do potravinové sbírky, ve které se nasbíralo skvělých 240kg potravin, drogerie a jiných potřebných produktů. V pátek 15.12. byla celá sbírka předána potravinové bance v Plzni, kde už si každý v nouzi mohl vyzvednout, co zrovna potřeboval.

Nemladšími účastnicemi měsíce dobrých skutků byly Tygřice. Ty ze svých pokojíčků donesly více než šedesát plyšáků, pro které si přišel zástupce plzeňských hasičů a budou využity jako útěcha pro děti při vážných nehodách nebo jiných katastrofách.

Děvčata z přípravky – Žirafy se rozhodly navodit vánoční atmosféru v Z.Ú. seniorů v Horní Bříze. Každá doma vyrobila vánoční ozdobu nebo nakresila pěkný obrázek, jež byl s malým dárkem převezen do domova seniorů a krásná výzdoba byla na světě.

Minižačky stejě jako jejich mladší kolegyně z Tygřic třídily své oblíbené hračky, plyšáky a užitečné věci. Touto sbírkou potěšily obyvatele Domova pro osoby se zdravotním postižením „Nováček,“ kam ji společně  trenérkou zavezly dvě hráčky a osobně hračky rozdaly.

Mladší žačky si vzpomněly na ptáčky, kteří v zimě často složitě hledají něco k snědku, a proto v okolí svého bydliště i naší haly rozvěsily velkou spoustu dobrého krmení a semínky naplnily několik krmítek.

Starší žačky si se svým dobrým skutkem pospíšily a hned začátkem měsíce potěšily mikulášskou nadílkou týmy našich nejmladších talentů, ale také chlapce z fotbalové Košutky.

Dorostenky také myslely na zvířátka, a to konkrétně na ta osamocená v Útulku pro zvířata v nouzi fungujícím při Městské policii Plzeň. Nejprve si holky útulek prošly, seznámily se s jeho chodem a obyvateli a nakonec předaly dárečky v podobě krmení, pamlsků a šeku na 5700 Kč.

Ženy uspořádaly týmovou sbírku na nedonošené novorozence neonatologického oddělení FN Plzeň a společně vybraly částku 15 000 Kč, kterou osobně předaly místním usměvavým sestřičkám. Za vybrané peníze byly oddělením nakoupeny speciální deky pro miminka a jiné potřeby. S velkým zájmem jste se do sbírky zapojili i vy! Společně jsme částkou 9 600 Kč prostřednictvím neziskovky Nedoklubko z.s. dopřáli krásné první Vánoce všem dítkům, které je musí trávit právě ve Fakultní nemocnici Plzeň.

Za podporu děkujeme hlavně VÁM – příznivcům klubu. Bez této bezmezné podpory by se jen těžko podařilo uskutečnit tolik dobrého v tak krátkém čase a věříme, že s námi budete stát a pomáhat i nadále.