Mladší žačky vezou stříbrné Mikuláše z Mostu (8. – 10. 12. 2023)

| Přečteno 190x

Tradičního Mikulášského turnaje v Mostu se spolu se staršími žačkami zúčastnily i jejich mladší klubové kolegyně a v silné konkurenci rozhodně obstály.

Po páteční cestě na nás čekal jeden z nejtěžších soupeřů, který nás na posledním turnaji jasně porazil. S Milevskem jsme po většinu zápasu vedli, ale na konci zápasu se soupeři se podařilo skóre otočit, tak jsme nakonec byli rádi alespoň za remízu (8:8).

Po prvním pěkném výkonu však přišly dva zápasy, které patřily vůbec mezi naše nejhorší. Proti Kobylisům (5:4) a Mostu (7:6) se nám nedařilo téměř nic a hlavně v prvním z nich byl výkon především v útoku až ostudný. Poté se naštěstí holky probraly, což odnesly Pardubice (12:1) a Ústí nad Labem (15:9). Ze základní skupiny se nám tak podařilo postoupit do finálové fáze z prvního místa.

V sobotu se však začínalo zcela od začátku, jelikož z obou skupin sice postoupila družstva na prvním až třetím místě (spolu s námi Milevsko a Most), ale vzájemné zápasy ze základní skupiny se nepřenášely. Hned první ranní zápas proti Havlíčkově Brodu přinesl velké zklamání. Laxní přístup holek, které šly na hřiště téměř bez rozcvičení, se rozhodně nesetkal s kladným ohlasem trenérů a výkon tomu také odpovídal, byť nakonec stačil na hodně utrápenou výhru (10:8).

Po hodně důrazné promluvě se pak holky dokázaly zdravě nahecovat a i když se proti Slavii Praha nedařilo střelecky, tak obrana fungovala na jedničku (6:4). V podobném duchu pak holky pokračovaly i proti Písku, v němž jsme byli zcela vyrovnaným soupeřem, ale v závěru byl i přes náš výborný výkon a velkou bojovnost o něco málo šťastnější soupeř (7:8). Sobotu jsme pak uzavřeli odvetou proti Mostu, která ani napodruhé nebyla úplně vydařená (8:6).

V neděli jsme turnaj zakončili tak, jak jsme jej v pátek začali. Jen s tím rozdílem, že tentokrát jsme byli po většinu utkání lepší než milevské házenkářky a především zásluhou Kačky, která měla podíl na většině našich branek, jej dovedli k výhře (10:9).

Celkově jsme tak na turnaji obsadili druhé místo, kdy je potřeba si přiznat, že Písek po většinu turnaje předváděl výbornou házenou a zlaté medaile si zasloužil. Naše výkony byly někdy nevyrovnané, ale v zápasech proti silnějším soupeřům holky dokázaly zapnout naplno, byť nám turnaj ukázal řadu rezerv.

Z jednotlivců nelze než znovu vyzdvihnout výkon Kačky, která, ač hrála se sebezapřením kvůli bolesti nohy, byla jasným lídrem nejen v obraně, ale i v útoku. Bohužel hlavně v těch těžších zápasech zůstávala často osamocena a aktivita dalších zkušenějších hráček (Simča, Rybka, Ája, Zuzka) nebyla zdaleka taková, jakou bychom si představovali. Ty sice dokázaly nastřílet branky, ale převážně proti slabším soupeřům, kdy proti těm silnějším jim většinou chyběla větší odvaha. V brance se tentokrát dařilo o něco více Nelče, ale i Naty předvedla řadu pěkných zákroků. Pro ostatní byl turnaj především o sbírání zkušeností, jelikož s takto silnými soupeři se nepotkávají až tak často. Přesto se téměř všechny hráčky dokázaly střelecky prosadit a mají svůj podíl na stříbrných medailích.

Z turnaje tedy můžeme na jedné straně odjíždět spokojeni, avšak zároveň s vědomím řady nedostatků, kdy v možnostech holek je určitě předvést ještě lepší výkony. Věříme, že všechny budou mít motivaci na sobě dále pracovat a příště to na hřišti bude patrné.

Hrály: Bergerová 6 střel / 3 branky, Boušová, Kampfová 21/18, Krejčí 27/22, Michalidesová 6/4, Pivoňková 5/3, Potokii 7/0, Přerostová 7/4, Randová 14/10, Roubová 3/1, Rybová 22/13, Sýkorová 13/12

Chytaly: Boušová, Pivoňková

Přenosy z turnaje naleznete zde: páteksobotaneděle.