Prosinec – měsíc dobrých skutků DHC Plzeň!!

| Přečteno 425x

Prosinec se v celém klubu DHC Plzeň nese v duchu dobrých skutků. Každý tým dostal za úkol, vymyslet si, jaký dobrý skutek v tomto měsíci uskuteční.

Vloni jsme v rámci 2. házenkářské akademie DHC Plzeň vybrali parádních 256 kilogramů potravin do potravinové banky v Plzni, kterou jako klub společným „celoklubovým“ dobrým skutkem podpoříme i letos! Sběr potravin a drogérie proběhne v týdnu od 11. 12. V pátek 15. 12. 2023 pak všechny vybrané potraviny a produkty oficiálně předáme do Potravinové banky. Do potravinové sbírky je možno donést jakékoli nedostatkové zboží. Aktuálně mají v bance dostatek těstovin a mouky. Naopak jim chybí dětská výživa – sunary, přesnídávky, příkrmy a pak jako vždy polévky v sáčku, paštiky a luštěniny. Poptávka je i po drogerii: pleny, pasty, kartáčky, šampony. Potravinová banka podporuje samoživitele, hendikepované lidi, lidi bez domova, seniory apod.

V průběhu měsíce se v dobrých skutcích prostřídají i jednotlivé týmy:

Ženy podpoří pacienty neonatologického oddělení Fakultní nemocnice v Plzni.  Každá hráčka z družstva žen přispěje finanční částkou do sbírky. Ze sbírky budou zakoupeny pomůcky a speciální deky pro novorozeňátka.

Dorostenky navštíví ve středu 20. 12. 2023 Útulek pro zvířata v nouzi v Plzni na Borských polích. Děvčata opuštěným mazlíčkům donesou krmivo a některé z pejsků společně vyvenčí.

Starší žačky v rámci měsíce dobrých skutků nachystaly Mikulášskou nadílkou nejmladším sportovcům. V několika skupinkách navštíví družstva přípravek fotbalistů Košutky, a také družstva přípravek DHC Plzeň. Mikuláš, anděl a čert přijdou za malými sportovci na jejich tréninky a rozdají mikulášskou nadílku. Ta proběhne v pondělí 4. 12., a také ve středu 6. 12.

Mladší žačky se jako další v řadě zapojí do pomoci zvířátkům, ale tentokrát těm okřídleným, která v zimě jen těžko pod nánosy sněhu hledají něco k snědku. Každá hráčka připraví krmení pro ptáčky, a to pověsí na stromech v okolí svého bydliště a také naší haly.

Minižačky také myslí na ostatní. Každá hráčka věnuje jednu svoji hráčku nebo jeden svůj kousek oděvu (např. tričko) těm, kteří to více potřebují. Budou to děti z Domova pro osoby se zdravotním postižením „Nováček“. Zástupci družstva domov navštíví a sbírku předají.

Žirafy budou vyrábět vánoční ozdoby a vánoční obrázky, které potěší obyvatele Domova důchodců.

Tygřice udělají sbírku plyšových hraček. Tu věnují hasičům, kteří je budou při zásahových výjezdech rozdávat dětem.

O všech dobrých skutcích Vás budeme informovat na sociálních sítích.

Rádi bychom poděkovali všem hráčkám a trenérům, kteří se do akce zapojí. A také všem, kteří podpoří naši potravinovou sbírku.

Díky Vám všem bude DHC Plzeň nadělovat již v předvánočním čase!