Plzeňská liga mini 4+1 (Kynžvart 25. 11. 2023)

| Přečteno 120x

Po dvou turnajích v šestkové házené jsme se vydali na 4+1 do Kynžvartu, kde nás čekalo sedm zápasů systémem každý s každým. Už po cestě jsme viděli první sníh a po vystoupení u haly nás čekala první letošní radostná koulovačka. Asi každý si hrábnul na ten bílý nesmysl a nadšeně uplácal kouli a někoho trefil. Toto nadšení jako by se přeneslo do celého turnaje.

Fotky si můžete prohlédnout zde.

DHC Plzeň A (Zdeněk Čelustka)

Tým DHC A zvládl turnaj v Kynžvartu velice dobře. Od 1. zápasů se Slavií A holky hrály s velkou chutí a nasazením. Od všech byl vidět tah na branku a zaujetí pro hru. Jen v obraně občas zapomínaly na své povinosti, které ale s přibývající porcí zápasů zvládaly čím dál lépe. Velkou pochvalu mají za rychlou a kolektivní hru, kdy i mladší hráčky zdatně sekundovaly svým starším spoluhráčkám. Celkově se turnaj holkám povedl a ukázal nám na čem máme dál pracovat.
Hrály: Zajíčková, Troníčková, Goernerová, Aichingerová, Vildmanová, Slámová, Klaudová
  

DHC Plzeň B (Michal Uhlář)

První zápas dne jsme hráli proti Talentu B, který mi pocitově přišel nejlepším družstvem turnaje, měl velmi šikovné kluky, kterým ale holky dobře sekundovaly a z otvíráku dne vyšly po dobrém výkonu s dobrým a nadšeným pocitem. Další dva zápasy jsme hráli proti „naším“ A a C, zde jsme velmi dobře hráli, co jsme si před zápasy řekli. Každá hráčka se „starala“ o podobně velkou soupeřku/kamarádku. Z obou zápasů jsme odešli s nadšením z dobrého výkonu. Další čtyři zápasy proti Talentu A, Slavii Plzeň A a B a Kynžvartu se nám také vyvedly na výbornou. Celkově holky odehrály velmi dobrý turnaj. Snažily se hrát rychle s maximální intenzitou, agresivně bránit a pak pokud možnou rychlými přihrávkami se dopracovat ke gólu. V družstvu byl velký věkový rozdíl od ročníku 2013 až po nejmladší 2017. Všechny hráčky si ale dokázaly přihrát, vyhovět, pomoci. Každá si dala gól a myslím zahrála nad svůj obvyklý standard. Proti slabším soupeřům dokázaly přepnout z napadání do vypichování a dokonce i hrát bez driblinku a přejít jen přihrávkami. Doufám, že v dalším turnaji navážeme podobně nadšeným výkonem.
Hrály: B. Pavízová, T. Čelustková, B. Schejbalová, T. Uhlářová, E. Machová, M. Kodlová, K. Fryčková, M. Müllerová

DHC Plzeň C (Anička Šmrhová)

Holky předváděly kvalitní výkony. Výborně obsazovaly protihráče, občas pokulhávala správná vzdálenost od hráčů. V útoku se všechny gólově prosadily a měly tah na branku. Speciální pochvala pro Klaudi, za vypomáhání v obraně a krásná uvolnění v útoku.
Hrály: Chovanová, Uhlářová V., Vrbová, Kleinová, Šebellová, Cviklová, Indráková