Mladší žačky vezou bronz z Hájů (Zdiměřice 24. – 26. 11. 2023)

| Přečteno 193x

Mladší žačky se po roce opět vypravily do Zdiměřic, kde Háje Praha uspořádaly velmi silně obsazený Memoriál Hanky Hrubešové. Po turnaji ve Velké nad Veličkou, kde dostaly příležitost především mladší hráčky (ročník 2012), tentokrát jely na turnaj především jejich starší kamarádky (2011).

V pátek na nás v prvním zápasu čekal právě domácí tým a vstup do turnaje nám vyšel na výbornou (12:3).

To v sobotu již vše tak růžové nebylo. Proti Zlínu jsme se protrápili prvním poločasem (5:5), abychom naštěstí zabrali v tom druhém (13:8). Bohužel výkon ve druhém poločasu byl na dlouho naším posledním, který snesl přísnější měřítko.

Druhý sobotní zápas proti polskému týmu Orleta Zwoleň byl naším jednoznačně nejhorším v turnaji. Obrovské množství technických chyb a hra na vybíjenou s brankářkou soupeře nakonec vedly k neházenkářsky vypadající výhře 5:3.

Rovněž výkon proti Písku určitě nebyl takový, že bychom nad ním mohli nějak jásat (8:6). Trochu chuť jsme si pak spravili v posledním zápasu proti Českým Budějovicím (15:6), která nám zajistila první místo v základní skupině a postup do skupiny o 1. – 6. místo, kam jsme si přenesli 4 body.

V neděli už pak bylo jasné, že cesta k medaili povede přes soupeře, kteří jsou výrazně silnější než ti, kteří nás čekali v základní skupině. Hned první zápas proti Slavii Praha byl naším nejlepším v turnaji. Základem úspěchu byla skvěle fungující obrana na čele s Kačkou. K tomu se konečně přidala i větší aktivita v útoku a tak jsme se po celkově výborném výkonu mohli radovat ze zasloužené výhry (10:7).

Ještě větší boj sliboval zápas proti Strakonicím, v němž se nám bohužel nevydařil první poločas (5:9). Ve druhém poločasu však holky neskutečně zabojovaly a již za 3min bylo vyrovnáno. V poslední minutě se sice soupeř dostal do vedení, ale po oddechovém času holky splnily pokyny a těsně před koncem se Zuzce podařilo z křídla vyrovnat (12:12).

Před posledním zápasem s Milevskem (vítěz druhé základní skupiny) byly karty rozdány jasně – na vítězství v turnaji nám stačila i remíza. Nepovedený začátek a tíha okamžiku však na některé hráčky dolehly až příliš. Malá odvaha spojek, kdy kromě Kačky téměř nikdo nechtěl na branku, nepřesná muška křídel a tentokrát i nezvykle děravá obrana přinesly vysokou porážku (13:5), která pro nás znamenala nakonec třetí místo (za prvním Milevskem nás kvůli lepšímu skóre přeskočily i Strakonice).

Celkově je i přes nepovedený poslední zápas třeba holky určitě pochválit. S některými slabšími soupeři se sice až příliš přizpůsobily síle soupeře, ale zejména v zápasech se Slavií Praha a Strakonicemi ukázaly velkou kvalitu. Z jednotlivců byla jasným lídrem Kačka, která se vedle tradičně výborné práce v obraně postupně sžívá i s rolí lídra v útoku. K ní se nejčastěji přidávaly Zuzka s Ájou a Sofi, jejichž výkony byly ale někdy nevyrovnané. Důležité branky především proti Strakonicím přidala Nasťa. V brance předvedly pěkné výkony Kačka s Nelčou, která k tomu přidala i řadu branek v útoku. Střelecky se ale dokázaly prosadit téměř všechny hráčky.

Hrály: Duchková 2 střely / 1 branka, Krejčí 24/16, Mojsza 11/7, Pivoňková 12/9, Potokii 13/6, Přerostová 13/4, Randová 25/13, Sýkorová 19/13,  Urbanová 12/5, Zelená 9/3, Štolková 1/0, Žďánská 9/3

Chytaly: Duchková, Pivoňková, Randová