Zlatý Memoriál Milana Příhonského (24. – 26. 11. 2023 Veselí nad Moravou)

| Přečteno 194x

Poslední listopadový víkend odcestovaly starší žačky do Veselí nad Moravou na další ročník Memoriálu Milana Příhonského. České dráhy se tentokrát vytáhly, nejenže jsme z Plzně neměly zpoždění, ale když jsme ho mezi Prahou a Moravou nabrali, dokázaly na nás s dalším vlakem počkat.

A tak jsme mohli nastoupit podle plánu v pátek od 18:00 h proti Písku.  Začali jsme ve vlažném tempu a soupeřky nás po zásluze trestaly. Prohrávali jsme 0 : 2, a pak 1 : 3. Pak jsme trochu lépe začali bránit střed hřiště. Zrychlili jsme přechod do útoku. V postupném útoku jsme několikrát hezky dohráli na Egi do křídla, a ta proměnila. Postupně jsme dokázali překlopit vedení na svou stranu a i díky výrazně lepšímu výkonu Lucky v brance ve druhé části zápasu jsme vyhráli 17 : 12.

Do druhého utkání proti Havlíčkovu Brodu jsme měli raketový nástup a ve 4. minutě vedli už 5 : 0. Plynule jsme střídali dvě šestky  po sedmi minutách a vyhráli 25 : 9.

K zápasu proti Veselí jsme přistoupili velmi vlažně. Místo, co bychom byly důrazné a od začátku gólově odskočili, tak jsme sice vedli, ale žádný velký náskok z toho nebyl, a dokonce pár minut před koncem soupeřky dotáhly na rozdíl dvou branek. Závěr byl ale v naší režii, a tak je z toho nakonec vítězství 21 : 14.

V zápase s Astrou jsme měli opět pomalejší začátek, ale pak jsme se rozehráli k větší rychlosti. Čardě se dařila střelba z dálky, a my jsme postupně navyšovali vedení až na konečných 19 : 9.

Další zápas nás čekaly Háje, které se od posledního turnaje hodně zlepšily. Nám se ale dařilo v obraně a zejména díky několika Lúcou získaným míčům jsme si vybudovaly náskok a ten v průběhu zápasu narostl na 25 : 9.

Na závěr sobotního programu nás čekaly Michalovce. My jsme koncentrovaně bránili a Róza v brance polovinu zápasu držela čisté konto. My jsme zatím vstřelili šest gólů. Pak se dvakrát prosadily Michalovce. My jsme se ale nedali a odskočili na 9 : 2. Pak už jsme si to pohlídali a vyhráli 13 : 3.

V neděli nás hned po ránu čekal souboj dvou neporažených týmů. Začaly jsme skvěle: měly jsme míč a Lúca hned místo rozehrání z kruhu vstřelila z půlky gól. Vzápětí znovu Lúca v obraně získala míč, v útoku se prosadila Róza a přidala další gól. Pokračovali jsme v koncentrovaném výkonu s velmi dobře chytající Luckou za zády. Zlín poprvé skóroval v sedmé minutě. My jsme ale dál hráli velmi dobře. Hlavně Róza, Lúca a Vendy soupeřkám pěkně zatápěly. Vyhrály jsme po parádním kolektivním výkonu 18 : 11.

Po bídném výkonu bez pohybu jsme ve druhém nedělním zápase udolaly ŠKP Bratislava 20 : 9.

Pěkný soustředění výkon jsme podali proti Malackám. Skóre otevřela krásnou ranou z dálky Lúca, Malacky ale okamžitě odpověděly. Až do poloviny zápasu bylo utkání hodně vyrovnané, pak jsme trpělivou hrou postupně vytvářeli náskok, který jsme udrželi až do konce. Výborný zápas odehrála Lúca (8 branek), ale dobře hrály i ostatní hráčky. Vyhráli jsme 20 : 12.

Celkově:

Odjíždíme bez porážky a vezeme i trofej pro nejlepší hráčku turnaje, kterou se stala na základě hlasování trenérů Lúca Rittichová.

Odehráli jsme skvělý turnaj. Do hry se téměř rovnoměrně zapojily všechny hráčky. K výborným výkonům Rózy, Lúcy a Vendy se přidaly i ostatní. Velkým příjemným překvapením byl výkon hráček 2010 (zejména Čardy, Egi, Naty a Julči), které skvěle zvládly odehrát těžké zápasy – velmi dobře bránily, a i v útoku se přidaly aktivní hrou. Každá hráčka ale byla platnou členkou týmu a všechny také dávaly góly.

V brance se holky mohly spolehnout na dobré výkony Lucky, dařilo se i Róze a tentokrát o něco méně Emilce.

Hrály:

Cvačková 1, Čardová 19, Červená 31, Dlesková 16, Egermajerová 19, Haberová 5, Hřebejková 1, Kaucká 6, Klementová 2, Rampová 2, Rittichová 39, Samcová 25, Vodrážková 12