Listopadový turnaj minižaček (17. 11.2023 DHC Plzeň)

| Přečteno 147x

18.11.2023 uspořádalo DHC Plzeň turnaj pro minižačky. Sjely se tradiční soupeři – kromě dvou domácích týmů tým DHC Slavia Praha, HC Milevsko a dvě družstva Sokola Písek. Hrálo se 6+1.

Fotky si můžete prohlédnout zde.

DHC Plzeň Růžová

Turnaj jsme odstartovali utkáním proti naši mladším kolegyním DHC Plzeň sluníčka a musím holky pochválit, s jakou chutí do zápasu vlétly – výsledkem toho byl poločasový výsledek 10:0. Ve druhé půli jsme v důsledku vysokého náskoku ne příliš koncentrovaně bránili a častým honěním se za míčem tvořili v obraně velké díry, které se soupeři dařilo využívat. V útoku jsme se nadále snadno uvolňovali, ale již ne tak pěkně zakončovali a nakonec zvítězily 16:2.

Po pauze nás čekal tradiční rival – DHC Slavia Praha, a i k tomuto utkání jsme přistoupili odhodlaně. V prvním utkání posbíraly odvahu i méně zkušené hráčky a všechny měly tah na branku. Výborně fungovala i obranná činnost, kterou skvěle zavíraly brankářky. Velmi povedené utkání skončilo dalším vyšším vítězstvím 17:8.

Jak to tak bývá na každém turnaji, i doma přišel zápas „blbec.“ Do utkání s Pískem A jsme nastoupili s jasnými pokyny a věděli jsme, co očekávat. Obraně společně s brankářkami se dá vytknout pouze málo, ale na druhé straně to byla hroudička neštěstí. Nedokázaly jsme se rozhýbat a jakékoli akce na branku začínaly ze stoje. Vyprodukovaly jsme obrovské množství technických chyb, ze kterých soupeř těžil rychlými útoky. Z nezdarů se hráčky začaly hroutit a bojovnost z předchozích zápasů byla ta tam. Výsledkem byla vysoké osmibranková porážka 6:14.

Po nepovedeném utkání jsme si řekli co bylo špatně, jak chceme přistoupit k dalším utkáním a co je třeba udělat pro vítězství s těžkým soupeřem z Milevska. Od samotného úvodu se hrálo na obou stranách velmi vyrovnaně. Děvčata soupeři v obraně nedala ani centimetr hřiště a velmi tvrdě přerušovala. V útoku jsme se nebáli střelby z dálky, ale ani dohrávek do křídel a pivotů a z pohledu diváka bylo jistě na co koukat. Utkání rozhodlo odhodlání všech hráček na hřišti i na lavičce, celý tým věřil, že zápas dopadne v náš prospěch a bylo to cítit. Je třeba opět vyzdvihnout brankářky, hlavně Barču Schejbalovou, která vychytala hned tři sedmičky. Společně si děvčata vybojovala vítězství 13:11.

Motivace holkám vydržela i do posledního utkání s Pískem B. Koncentrace sice po celém dni nebyla ideální a bylo k vidění hodně technických chyb, ale dokázaly jsme se poučit z předchozího utkání s Pískem A a byly v mnohem větším pohybu, díky čemuž se všem dařilo dostávat do střeleckých šancí. V obraně jsme se snažili vypichovat míče, což se dařilo a povedlo se nám několik pěkných protiútoků. Turnaj jsme zakončili sladkým vítězstvím 15:7.

Celkově:

Z pohledu trenérek byl turnaj velmi milým překvapením, protože jsme děvčata letos ještě hrát neviděly :). Holky hrají týmově a můžeme se spolehnout na každou hráčku na hřišti. Všechny splnily svou roli od střelců, přes psi obranáře, odvážná křidýlka, až po neprůstřelné brankářky. Skvěle nám šlape obrana a v útoku mají všechny tah na branku – škoda jen velké spousty neproměněných střel. Jistě je stále na čem pracovat a je třeba odbourat množství technických chyb, ale celkový dojem ze hry musel být pro každého přítomného příjemný.

Hrály:

Cviklová, Čelustková, Chovanová, Indráková, Lišková, Machová, Pavízová, Schejbalová, Troníčková, Uhlářová V., Vildmanová, Zajíčková

DHC Plzeň Sluníčka

První zápas proti DHC Plzeň růžová jsme udělali strašnou spoustu chyb. Všechny hráčky působily zakřiknutě a nikomu se moc nechtělo na bránu. Jediná Bára Hodlová se několikrát osmělila a vystřelila na branku – ve druhé půli z toho byly dvě branky. Prohráli jsme 16 : 2.

Druhé utkání proti Sokolu Písek A už to byl z naší strany odvážnější výkon a vícekrát jsme ohrozili branku soupeře. Bohužel jsme častokrát přihráli soupeřkám do ruky, a tak jsme dostali více branek, než bychom si přáli. I přes velkou aktivitu Máci jsme prohráli 21 : 5.

Přestávka před třetím utkání nám vůbec neprospěla. Nedokázali jsme si přesně přihrát a ještě jsme dost chybovali (kroky, přerušovaný driblink). Dvěma získanými míči a samostatnými akcemi na branku soupeře potěšila Kačka. Konečně se zadařilo také Aichy a přidala jeden gól. Ostatní se snažily o střelbu, ale vybíraly si bohužel nevhodné příležitosti a špatné pozice, a tak se míče staly snadnou kořistí soupeřovy brankářky. Prohráli jsme 2 : 18.

V další utkání se dokázay střelecky prosadit hned tři hráčky – Anetka, Kačka a konečně i Kája. Přesto byly soupeřky opět výrazně lepší a zkušenější a vyhrály 21 : 4.

V posledním zápase se nám nejvíce dařilo střelecky, a také jsme konečně dostali o něco méně branek. Přesto i tady jsme zaostávali v pohybu a i a v důrazu v osobních soubojích. Prohráli jsme 6 : 13.

Celkově

Turnaj byl pro holky dobrou zkušeností. Některé z nich hrály vůbec poprvé šestkovou házenou (i s pivotem). Přestože jsme se v žádném zápase nedokázali herně soupeřkám přiblížit, tak postupně zápas od zápasu holky získávaly více zkušeností, které se jim určitě v budoucnu budou hodit.

Hrály:

Přerostová, Kodlová, Görnerová, Klaudová, Vrbová, Bouzková, Aichingerová, Hodlová, Müllerová, Fryčková, Kleinová, Tyllová

Konečné pořadí turnaje:

  1. HC Milevsko
  2. Sokol Písek A
  3. DHC Plzeň růžová
  4. Sokol Písek B
  5. DHC Slavia Praha
  6. DHC Plzeň Sluníčka