DERBY NA DOMÁCÍ PALUBOVCE! DHC PLZEŇ X Házená Kynžvart (8.11.2023)

| Přečteno 158x

Netradičně ve středu 8.11. nastoupí naše děvčata na palubovce 31.Zš v 18:00 proti tradičnímu rivalovi z Lázní Kynžvart!

Kynžvart letos podává zatím velmi dobré výkony a se třemi prohrami a jednou remízou sídlí na páté příčce tabulky (třetí z českých celků). Remízu kynžvartský celek uhrál hned v úvodu sezóny na palubovce Písku 26:26 a porážku mu uštědřily právě týmy, které sídlí v tabulce výše – Dunajská Streda 26:31, Slavia Praha 28:31 a v posledním kole Iuventa Michalovce 41:26. Ještě před prohrou v Michalovcích dokázal tým Petera Sabadky ve fantastickém utkání porazit favorizovaný Most 28:27.

Plzeňanky mají za sebou několik nepovedených utkání, ale s Kynžvartem doma hrát umí. V sezóně 2021/22 Kynžvart v domácím prostředí zdolaly 27:24 a v semifinále nejvyšší soutěže pak 27:23. V minulé sezóně hrála Plzeň s lázeňským celkem doma také hned dvakrát. V jarní části soutěže zvítězila 26:25 a o dva měsíce později v rámci play-out skončilo utkání remízou 26:26 a tudíž má na co navazovat. Navíc divácká kulisa západočeského derby je vždy strhující a každý, kdo utkání navštíví odchází se skvělým zážitkem.

Předzápasové ohlasy trenéra Richarda Řezáče:

„Máme za sebou sérii nepovedených utkání a před sebou jedinečnou šanci si v domácím zápase vylepšit reputaci. Nebude to nic jednoduchého, protože Kynžvart je letos velmi silný a podává přesvědčivé výkony. Čeká ho náročný program a toho bychom chtěli v domácím prostředí využít. Udělali jsme si hlubší analýzu našich zápasů a pojmenovaly jednotlivé příčiny porážek. V tomto směru máme zkušené děvčata a věříme, že si vše dobře uvědomují a tentokrát budeme po psychické stránce silnější a budeme si věřit. Zápas rozhodne momentální rozpoložení hráček.“

Utkání startuje v 18:00, tak si včas přijďte zabrat své místo a buďte naším osmým hráčem na hřišti, který nás dotlačí k vítězství!

V sobotu na sv. Martina můžete přijít podpořit ještě naše dorostenecké celky. V 11:00 nastupuje béčko mladšího dorostu proti Mělníku. Ve 13:00 áčko proti Veličce a v 15:00 starší dorostenky proti Kunovicím.